FőoldalÜzlet20 százalékkal növekedett a félvezetők eladása
2017. június 09., péntek ::

20 százalékkal növekedett a félvezetők eladása

A félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA) közlése szerint márciusban 30,89 milliárd dollár értékű chipet értékesítettek a világban, így havi összevetésben 1,3 százalékkal növekedtek az eladások áprilisban. Áprilisban 31,3 milliárd dollár értékben adtak el félvezetőket szerte a világban, ami 20,9 százalékos növekedés a tavaly áprilisban elért 25,89 milliárd dollárhoz képest. Utoljára 2010 szeptemberében bővült ilyen erős ütemben a félvezetők globális forgalma

John Neuffer, a SIA elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy az idei év elején jelentősen emelkedtek az eladások, az áprilisi 21 százalék a legerősebb ütem volt az utóbbi közel hét év alatt. A félvezetők világpiacán idén jelentős, jövőre viszont már lassabb ütemben bővülhetnek az eladások.

Éves összevetésben áprilisban Kínában nőtt a legnagyobb mértékben, 30 százalékkal a félvezetők eladása. Amerikában 26,9 százalékkal, az ázsiai-csendes-óceáni régióban (Japán és Kína nélkül) 14,1 százalékkal, Európában 12,7 százalékkal, Japánban pedig 12 százalékkal emelkedtek az eladások.

A félvezetők nemzetközi kereskedelmével foglalkozó statisztikai intézet (WSTS) arra számít, hogy idén 11,5 százalékkal nő a globális eladások értéke, amely várhatóan 377,8 milliárd dolláron rekordszintet üt meg.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény