FőoldalÜzletLáthatatlan „erőtér” a csempészdrónok ellen
2017. május 29., hétfő ::

Láthatatlan „erőtér” a csempészdrónok ellen

A „Sky Fence” rendszer elsősorban a börtönöknél nyújthat megoldást

Világszerte egyre óriásibb problémát jelent, hogy pl. a börtönökbe drónok segítségével juttatnak be meg nem engedett eszközöket, anyagokat stb. A börtönbüntetésüket töltők társai vagy családtagjai egyre gyakrabban próbálnak quadrocopterek segítségével telefont, cigarettát, esetleg drogot becsempészni az elítélteknek.

A Gizmodo cikke alapján a Csatorna-szigetek aprócska, csupán 139 férőhelyes Les Nicolles börtöne meglehetősen high-tech módon kívánja megoldani a drónos csempészet problémáját, a Drone Defence és az Eclipse Digital Solutions cégek közös fejlesztésével, a Sky Fence nevű termékkel. Ez egy jelzavaró rendszer: ha megközelítik a drónok a védett objektumot, akkor elveszítik a kapcsolatot a kezelővel, majd automatikusan visszatérnek a felszállási pontjukra. A vezérlőjel elvesztésekor „befékeznek" a drónok, olyan hatást keltve, mintha beleütköztek volna egy láthatatlan erőtérbe.

A Les Nicolles-ban 20 jelzavaró berendezést telepítettek a Drone Defence szakemberei, az általuk generált zavarótér 360 fokban körülöleli a létesítményt, 600 méter magasságú falat képez körülötte. A rendszer jelenleg tesztelés alatt áll, ha minden jól megy, akkor a jövő hónapban már éles üzemben védheti a börtönt.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény