FőoldalÜzletNem lesz több fejlesztői konferencia az Intelnél
2017. április 25., kedd ::

Nem lesz több fejlesztői konferencia az Intelnél

Már az idei eseményt sem tartja meg a cég...

Rendezvényportfóliójának átalakítására hivatkozva felhagy az Intel az IDF-fel. Ezzel egy 20 évvel ezelőtt elindított sorozatnak vet véget, ahol jellemzően aktuális és jövőbeni fejlesztéseit ismertette az érdeklődőkkel. A lépés illeszkedik a vállalat egy éve elindított, költségcsökkentést (is) célzó átstrukturálásba. Ennek keretein belül az idei év közepéig mintegy 12 ezer fővel (11 százalékkal) csökkenti alkalmazotti létszámát az Intel. A hatalmas leépítést a PR tevékenység is megsínylette, most pedig tradicionális rendezvényétől is búcsút vesz a vállalat.

Az IDF-et 1997-ben, a Pentium MMX processzorok megjelenésének évében indította az Intel, a rendezvénnyel elsősorban fejlesztőket, elemzők, a partnereket, illetve a szaksajtó képviselőit célozta a házigazda. A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy azon fénykorában 5500 résztvevő és 280 kiállító képviseltette magát a világ 45 országából. A kezdeti sikerre való tekintettel az Intel évente több, olykor évi három IDF-et is tartott, a fixnek tekinthető, rendszerint ősszel rendezett kaliforniai (San Jose majd San Francisco) esemény mellett az elmúlt bő 10 évben az egyre komolyabb piacot jelentő Kínában is megtartotta rendezvényét, a tavaszi konferenciának először Peking, később pedig Sencsen adott otthont a vállalat. E mellett korábban Tajvanba (Tajpej), Indiába (Mumbai, Bangalore), Dél-Amerikába (Sao Paulo), Japánba (Tokió), valamint Európába (Amszterdam, München, Moszkva) is ellátogatott az Intel Developer Conference.

A világ legnagyobb félvezetőgyártó vállalatának fejlesztői konferenciája egyben az egész informatikai ipar seregszemléje is volt. Az Intel újdonságain, friss fejlesztésein és technológiáin, valamint tervein kívül a megjelent látogatók, elemzők és a sajtó képviselői az egész iparágat átfogó trendekről is informálódhattak, hiszen több száz más vállalat is képviseltette magát.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény