FőoldalÜzletJapán akkumulátorok lesznek a Samsung telefonokban?
2017. február 07., kedd ::

Japán akkumulátorok lesznek a Samsung telefonokban?

Dél-koreai sajtóhír szerint a Samsung csúcsminőséget képviselő japán üzemekhez fordult utánpótlásért

Az elmúlt időszakban már kétszer is akkumulátor problémák jelentkeztek a dél-koreai elektronikai ipar zászlóshajójánál. A Cnet egy koreai, Han Kyung nevű híroldal tudósítására hivatkozva úgy látja, hogy a problémák megoldása érdekében a Samsung japánban találta meg az új beszállítóját. A beszámoló szerint a Murata Manufacturing Company lehetett a szerencsés, a Samsung velük szerződhetett a Galaxy S8 okostelefonok akkumulátorainak legyártásáról. A Samsung nem kívánta hivatalosan kommentálni a Han Kyung értesüléseit.

A Murata Manufacturing még tavaly vásárolta fel a Sony akkumulátorgyártó leányvállalatát; ezzel az akvizícióval a japán gyártó lehet az ellátási láncban a második a Samsung SDI után. Utóbbi a dél-koreaiak saját akkugyártó részlege, melynek gyártási hibás termékei robbantották ki a Note 7 első akkumulátorproblémáját. Az általuk készített energiatároló telepeket aztán a kínai Amperex Technology termékeire cserélték, melyek utóbb szintén hibásnak bizonyultak.

Amennyiben a hír igaz, a beszállító leváltásával a dél-koreai vállalat elkerülheti a tavaly őszi blamázs megismétlődését az előttünk álló néhány hónapban bemutatkozó Samsung Galaxy S8 esetében. Ha ugyanis vissza akarják szerezni az Android platformot kedvelők bizalmát, akkor még egy hasonló fiaskót nem követhetnek el az elektronikai konszernnél.

Nem a beszállító cseréje az egyetlen változás ezen a téren. Amint arról a vállalat beszámolt, nyolcpontos akkumulátor-ellenőrző eljárást foganatosított, hogy megakadályozza a Galaxy Note 7 esetén felmerült problémák kialakulását.

A nagyvállalat üzleti jelentése szerint az elmúlt egy évben közel 202 ezer milliárd von forgalmat bonyolított, ami éppen csak egy hajszállal több, mint a 2015-ös szint. Ettől függetlenül a jövedelmezőségen sikerült sokat javítani. A bruttó profit, az üzemi eredmény és a nettó nyereség egyaránt felfelé ível. Utóbbi számszerűleg 22 700 milliárd von lett, ami a tavalyelőtti 19 500 milliárdhoz képest 19,2 százalékos növekedést jelent. Nem meglepő módon az alulteljesítő részlegek között találjuk a mobilos divíziót. A kigyulladó készülékek elégették a cég harmadik negyedéves profitját. Azonban az igazság kedvéért hozzá kell tenni: a mobil részleg forgalma csak 3 százalékkal esett, amiben ráadásul az okostelefon-piac globális telítettsége is szerepet játszhatott.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény