FőoldalÜzletVenne Ön kubai tabletet?
2016. december 30., péntek ::

Venne Ön kubai tabletet?

Kínai technológiával, de kubai állami irányítás mellett dolgozik Kuba első laptopgyára

A kubai állami tévé beszámolója szerint december 23-án átadták Havannában az ország első olyan gyárát, ahol a lakosság számára tableteket és laptopokat fognak gyártani. A gyár tulajdonosa egy állami informatika szervezet, az ipari minisztérium által működtetett Gedeme. Az előzetes tervek szerint az üzemben naponta 500, évente körülbelül 120 ezer készüléket lesznek képesek előállítani. A riportban arról számoltak be, hogy az itt készülő laptopokat Celeron, i3, valamint i5 processzorokkal szerelik, illetve 8 és 10 hüvelykes tableteket állítanak elő. A helyi tudósítások szerint a nagyobbik tablethez billentyűzet és 1 TiB tárolókapacitás is jár majd.

A technológiát, a felszerelést és a munkaerő kiképzését, betanítását a kínai Haier biztosítja, de a fejlesztésekben részt vesznek a helyi informatikai egyetem (Universidad de las Ciencias Informáticas) szakértői is, akik operációs rendszereket és alkalmazásokat készítenek a gépekre.

A gyár megnyitása komoly előrelépést jelent, mivel bár Obama elnök 2014-ben elindította a két ország között gazdasági kapcsolatok normalizálásának folyamatát, az amerikai embargó gyakorlatilag változatlanul még mindig érvényben van.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény