FőoldalÜzletMintegy 300 embert elbocsát a magyar GE
2016. december 05., hétfő ::

Mintegy 300 embert elbocsát a magyar GE

A tömeges leépítés a GE Current magyarországi részlegén történik. A tevékenységet áttelepítik Londonba

Sajtóhírek szerint a Current hazai fejlesztési részét teljesen leépítik, csak tíznél kevesebb mérnök és néhány tucat egyéb kiszolgáló tarthatja meg a pozícióját. A Current a GE-csoport világítástechnikai üzletágának részeként működik. A tervezőcsoport a budapesti központban elsősorban LED-es és egyéb energiatakarékos világítótestek és világításirányítási rendszerek fejlesztésével foglalkozik.

Hivatalosan még nem zárult le az erről szóló döntési folyamat, a cég egyelőre egyezkedik a szakszervezettel, de mivel az eredeti tervet a legfelsőbb vezetés javasolja, nem tűnik reális forgatókönyvnek, hogy végül nem történik meg az átszervezés. Várhatóan néhány embert megpróbálnak majd átvenni a cég más üzemeibe.

A GE Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója, és 2012 óta a kormány stratégiai partnere. Az erről szóló megállapodás keretében az állam több milliárd forinttal járul hozzá a cég hazai tevékenységéhez. Két 2014-es egyedi kormánydöntés alapján a GE két leányvállalata összesen mintegy 3 milliárd forintos támogatást kapott. Ebből körülbelül 689 millió forint ment a GE világítástechnikai ágához. A támogatás fejében a GE Hungary Ipari és Kereskedelmi Kft. 214 magyar mérnök foglalkoztatását ígérte.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény