FőoldalÜzletTöretlen a Budapesti Fejlesztési Központ fejlődése
2016. október 21., péntek ::

Töretlen a Budapesti Fejlesztési Központ fejlődése

Folyamatos a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának dinamikus bővülése, hiszen alig négy hónappal az 1500. mérnök köszöntését követően újabb mérföldkőhöz érkezett a vállalat: az 1600. és 1700. mérnök belépése között szinte csak pár hét telt el. Az 1600. belépő dr. Veres Ágnes, a nanotechnológia szakértője. Elmondása szerint korábban egyetemi kutatómunkát végzett, de mindig is vonzotta, hogy nagyvállalatnál dolgozzon. Az 1700. mérnök Braun Péter szoftvermérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végezte tanulmányait, majd azt követően 10 éven egy távközlési óriáscég szakembereként dolgozott

A Bosch továbbra is vonzó munkahely

A Bosch legújabb női mérnöke, dr. Veres Ágnes korábban a nanorészecskék és nanoösszetevők fotokatalitikus alkalmazásait kutatta. Több éven át Ázsiában, Dél-Koreában és Szingapúrban végzett tudományos tevékenységet. A kutatómérnök új pozíciójában elektronikai vezérlőegységek tokozási eljárási folyamatainak a fejlesztésével foglalkozik, valamint ehhez kapcsolódóan anyagkarakterizációs feladatokat lát el. "Az elmúlt négy évben több mint duplájára emelkedett a Budapesti Fejlesztési Központban dolgozó mérnökök száma. Büszke vagyok rá, hogy a legtehetségesebb fiatalok minket választanak, és így folyamatosan bővíteni tudjuk az itt dolgozó, magasan kvalifikált szakemberek létszámát.” – nyilatkozta Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

Braun Pétert gyermekkora óta érdekli az informatika és a műszaki terület, így nem csoda, ha az egyetemen is a műszaki informatika szakot választotta. Mostani új pozíciójában az aktív biztonsági és kényelmi funkciók területén többféle vezetéstámogató rendszeren dolgozik: a kamerarendszerek, a sávtartás, a sávelhagyásra figyelmeztetés funkciók fejlesztésén. Elmondása szerint azért izgalmas a Boschnál dolgozni, mert ez az önvezető autó születésének egyik kikerülhetetlen fellegvára, és jó ennek a változásnak részese lenni. „A Bosch neve a munkaerőpiacon biztonságot, megbízhatóságot és nem utolsó sorban széles körű fejlődési lehetőségeket jelent.” – hangsúlyozta Oliver Schatz, a budapesti Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója és műszaki területekért felelős elnöke, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ vezetője, majd hozzátette: a Budapesti Fejlesztési Központ, amely a Bosch egyik legfontosabb európai kutatás-fejlesztési fellegvára, a legmodernebb technológiát és munkakörnyezetet képviseli.

A Bosch Magyarországon nemcsak az autóiparhoz kapcsolódó gyártásban, hanem a kutatás-fejlesztésben is élen jár: szinte minden tizedik magyarországi Bosch-munkavállaló k+f területen dolgozó, felsőfokú végzettséggel rendelkező műszaki szakember. A vállalat azon is dolgozik, hogy a fiatal tehetségeknek már az egyetemi éveik alatt is biztos jövőt kínáljon: különböző ösztöndíj- és támogatási programokkal, versenyekkel választják ki és támogatják reménybeli munkavállalóikat.

A Bosch honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény