FőoldalÜzletHivatalos: a Tesla megveszi a SolarCity-t
2016. augusztus 04., csütörtök ::

Hivatalos: a Tesla megveszi a SolarCity-t

A Tesla hivatalosan bejelentette: 2,6 milliárd dollárért venné meg a SolarCityt. Ez akár jó hír is lehetett volna a befektetőknek, a napelemgyártó azonban figyelmeztetést adott ki

Az első bejelentés a felvásárlásról júniusban érkezett, akkor a Tesla árfolyama 7 százalékot, míg a SolarCity 28 százalékot emelkedett.

A Tesla a SolarCity-ért 100 százalékban részvényekkel fizetne. A SolarCity tulajdonosai minden egyes SolarCity részvény után 0,11 Tesla részvényt kapnak, ami az autógyártó pénteki záróára alapján 25,83 dollárra értékeli a SolarCityt. Ez 3,4 százalékos prémiumnak felel meg a napelemgyártó pénteki záróértékéhez képest. Érdekesség, hogy a szerződésnek van egy olyan kiegészítése, hogy szeptember 24-ig a SolarCity-nek lehetősége van arra, hogy ha egy másik potenciális vevő magasabb ajánlatot tesz, elfogadhatják azt.

Akár örülhetnének is a Tesla által kínált prémiumnak a SolarCity részvényesei, de a napelemgyártó warningot tett közzé a nap folyamán. Bár a vállalat gyorsjelentése csak augusztus 9-én jön ki, de arra figyelmeztetnek, hogy a vártnál sokkal gyengébben alakulnak a lakossági megrendelések a napkollektorok iránt, a korábbi 1000-1100 megawatt helyett csupán 900-1000 megawatt kapacitást fognak kiépíteni. A bejelentést követően a SolarCity árfolyama hatalmasat, 8 százalékot zuhant.

A felvásárlás lényege, hogy olyan integrált szolgáltató jön létre, amely együttesen kínál napkollektorokat, a napenergia tárolására alkalmas akkumulátorokat, és elektromos autókat is. Musk szerint a tranzakció nem növeli meg a Tesla pénzügyi kockázatait, jelentősen nem emeli meg a Tesla mérlegében az eladósodottságot.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény