FőoldalÜzletLogisztikai központot nyit Budapesten az ABC Data
2016. július 08., péntek ::

Logisztikai központot nyit Budapesten az ABC Data

Közép-Kelet Európa vezető IT és szórakoztatóelektronikai disztribútora folyamatosan növeli piaci jelenlétét a régió egyes országaiban. Az új központ - amely az ABC Data negyedik logisztikai kiszolgáló egysége a régióban - lehetővé teszi, hogy a vállalat Magyarországon is biztosítsa az iparágban egyedülálló 24 órás szállítási időt

Az új raktárépület Budapest belvárosától 12 km-re, az M0-ás körgyűrű közvetlen szomszédságában, a repülőtértől 20 perc távolságra, a Prologis Harbor Park logisztikai központban található. Az központ ideális elhelyezkedésének köszönhetően jelentős mértékben növeli a vállalat üzleti lehetőségeit a környező országokban és ugyancsak lehetővé teszi az ügyfélszolgálati szolgáltatások minőségének javítását.

„Az új logisztikai központ megnyitása szerves része vállalatunk hosszútávú stratégiájának. Célunk a piaci pozícióink jelentős erősítése nem csak Magyarországon, hanem az egész régióban. Ebben nagy előrelépés a szóban forgó beruházás. Jelenleg az ügyfél portfóliónk kiterjesztése, a helyi szerződéseink számának növelése és a kulcsfontosságú partnerekkel való együttműködés szorosabbá tétele jelenti számunkra a prioritásokat. Ugyanakkor az ABC Data a jövőben dél-kelet-európai országokban is kíván terjeszkedni. A logisztikai központ létrehozása tehát mind a szolgáltatásaink magas színvonalának biztosítása, mind a versenyképesség növelése szempontjából nélkülözhetetlen volt” - mondta el Poros Gábor, az ABC Data Hungary ügyvezető igazgatója.

Az ABC Data a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően gyorsan lépdel felfelé a legnagyobb magyarországi IT és szórakoztatóelektronikai disztribútorok ranglistáján, amelyen most - 2015 óta a 20. helyről 12 pozíciót javítva - a 8. helyen áll.

„Jelenleg néhány fontos megállapodás véglegesítésén dolgozunk vezető világmárkákkal, amelynek eredményeképpen a közeljövőben a fogyasztói és a kereskedelmi csatornákat egyaránt célzó prémium termékekkel és megoldásokkal fogjuk kibővíteni portfóliónkat. Mindez elsősorban azokat az ügyfeleket fogja érinteni, akik mobil készülékek, alkatrészek, és kiegészítők területén keresnek új lehetőségeket”tette hozzá Poros Gábor.

Az új disztribúciós központ létrehozása mellett az ABC Data egyéb beruházásokat is végrehajtott a közelmúltban közép-kelet-európai országokban. Ennek megfelelően a vállalat a román piac egyik vezető logisztikai szolgáltatójával is kiterjesztette együttműködését, ami lehetőséget teremt rá, hogy további piacokon is fenntarthatók maradjanak vállalat által kínált rövid szállítási határidők.

„A közép-kelet-európai régió IT piaca a nyugat-európaival összehasonlítva négyszeres ütemben bővül. A következő két évben az IT piac növekedése a húsz százalékot is elérheti. „Nem csak eltökéltek vagyunk, de rendelkezünk a terjeszkedéshez szükséges erőforrásokkal is. Mindezt alátámasztja a vállalat folyamatos növekedése. Az idei év első negyedévében az értékesítés Romániában 82%-kal, Szlovákiában 42%-kal, Magyarországon 36%-kal nőtt”mondta el, Andrzej Kuźniak, az ABC Data alelnöke.

A közép-kelet-európai régióban való jelenlét erősítése része az ABC Data három éves üzletfejlesztési stratégiájának. Ennek megfelelően a vállalat növeli a regionális szintű szerződéseinek számát és megállapodásokat köt a következő célpiacokon, amivel lehetővé válik a nagy ügyfelek globális szintű kiszolgálása. A nyolc európai piacon való közvetlen jelenlét párosulva a stratégiai szempontok szerint elhelyezett raktáregységekkel, a 180,000 terméket tartalmazó piacvezető portfólióval, és a közép-kelet-európai régió teljes területén 24-48 órán belül történő kiszállítással összehasonlíthatatlanul nagyobb lehetőségeket biztosít a vállalat számára, mint amivel bármely versenytársa rendelkezik. A régióban tapasztalható organikus piaci növekedéssel és a lehetséges felvásárlásokkal a vállalat stratégiai célja, hogy 2018-ra a teljes közép-kelet-európai régió első számú IT disztribútorává váljon.

Az ABC Data honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény