FőoldalÜzletFiatal tehetségek a Magyar Tudományos Akadémián
2016. június 07., kedd ::

Fiatal tehetségek a Magyar Tudományos Akadémián

A Magyar Innovációs Szövetség a 25. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjainak – nyilvános eredményhirdetést követően – közel 2 millió forint ösztöndíjat osztott ki a Magyar Tudományos Akadémián. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a szervezőbizottság elnöke az elmúlt 25 év eredményeiről tartott előadást

A díjakat Dr. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnökétől, társ-fővédnöktől, Lovász Lászlótól, az MTA elnökétől, valamint a verseny társszervezője, az EMMI nevében Sipos Imre, helyettes államtitkártól vehették át a tehetséges fiatalok, akik az ösztöndíj mellett oklevelet és iparművész által készített porcelán kisplasztikát is kaptak.

A három első díjas közül Tóth Fanni és Horváth Roland (Soproni Széchenyi István Gimnázium) egy olyan szoftvert készített, amellyel céljuk, hogy minél több fiatallal megszerettessék a jelnyelvet, és minél többen érdeklődjenek a siket kultúra iránt.

Udvardi Péter (Budapest XIV. kerületi Szent István Gimnázium) munkája során alacsony frekvenciás hangok, rezgések passzív érzékelésére, ill. mechanikai energiájuk elektromos feszültséggé alakítására keresett megoldást.

Imets Tamás (Nagy István Művészeti Középiskola, Csíkszereda) olyan mesterséges intelligenciával ruházta fel a rendszerét, melynek révén könnyen alkalmazkodik a felhasználó elvárásaihoz, azaz észleli a kezdő felhasználó akaratát mielőtt ő képes lenne profi agykontrollra.

Tóth Fanni, Udvardi Péter és Imets Tamás, Magyarország képviseletében, részt vesz szeptember 16-21. között Brüsszelben, az Európai Unió “Fiatal Tudósok Versenyén”, melyen 37 ország fiataljai versenyeznek az értékes pénz(3500-7000 euró) és különdíjakért.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény