FőoldalÜzletCsuklóra hajlítható okostelefon
2016. június 06., hétfő ::

Csuklóra hajlítható okostelefon

Grafén alapanyagú, gyakorlatilag 360 fokban meghajlítható az új telefon. Bár a fotókon színes a kijelző, a valóságban fekete-fehér

Nemrégiben járta be az elektronikus sajtót egy videó, amelyik egy csuklóra illeszthető grafén telefont mutatott. A Bloombergnek köszönhetően most azt is megtudhattuk, hogy a hajlítható grafén telefon fejlesztője a kínai Moxi Group (hivatalos nevén Chongqing Graphene Tech Co.). A cég még ebben az évben 100 ezer darabot fog piacra dobni belőle. A Bloomberg értesülése szerint nem lesz olcsó, 765 dollárnak (azaz több mint 216 ezer forintnak) megfelelő összeget kérnek majd érte.

Grafénnal már jó ideje kísérleteznek, és Kína a kutatások élvonalában található. A Moxi Group már tavaly bemutatta első grafénkijelzős telefonját, most viszont tovább lépett azzal, hogy új eszköze hajlítható. A telefon legfontosabb egységeit, a processzort, az akkumulátort stb. nem a kijelző alá, hanem a készülék egyik végébe pakolták, így hajlítható meg szinte 360 fokban az eszköz. Annak ellenére, hogy a sajtófotókon színes kijelző látható, a szóban forgó modell fekete-fehér képet mutat majd, ami némiképp levon a vonzerejéből. A fekete-fehér kijelző e-ink technológián alapszik, és a grafén előnyei ott mutatkoznak meg, hogy a display még hajlított állapotában is pontosan reagál az érintésekre. A cég ügyvezető alelnöke szerint azért választották ezt a megoldást, mert így sokkal egyszerűbb volt elkészíteni a hajlítható telefont, ráadásul sokkal energiatakarékosabb a modell. Ezzel együtt, ha a tengerentúlról más igények érkeznének, hajlandók a továbbfejlesztésre.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény