FőoldalÜzletJövőbemutató beruházások Kecskeméten
2016. május 31., kedd ::

Jövőbemutató beruházások Kecskeméten

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a 2015-ös évet új rekorderedményekkel zárta, és bizakodva tekint a jövőbe: a gyártás volumene az előző évhez képest 20%-kal, több mint 180.000 járműre nőtt, és ezzel több mint 65 millió eurós eredményt ért el a vállalat

„A Mercedes-Benz az elmúlt évben annyi járművet állított elő Magyarországon, mint soha korábban, és mindezt csúcsminőségben. A kecskeméti gyár meghatározó pillére a kompakt autók rugalmas és hatékony termelési hálózatának. Járműveinket mára már a világ minden tájára exportálják, és ez a 2015. évi üzleti eredményben is megmutatkozik“ – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. sikerével a vállalat jelentősége Kecskemét városa, a régió, és egész Magyarország számára is nő, mind befektetőként és munkaadóként, mind pedig adófizetőként és megrendelőként. „A társaság 2008-as alapítása óta a vállalat eddig több mint egymilliárd euró beruházást valósított meg a kecskeméti telephelyen, és közvetlenül több mint 4.000 új munkahelyet teremtett“ – nyilatkozta Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megrendeléseinek több mint 25 százaléka magyarországi cégekhez kerül. A nem gyártásra szolgáló anyagok és szolgáltatások esetében ez az arány 2015-ben már a 70 százalékot is meghaladta.

Az utódmodellek sikeres gyártásának biztosítása érdekében a Mercedes-Benz 2018-ig több mint 580 millió eurót fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a hazai telephelyen. Csupán a csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére mintegy 250 millió euró fordít a vállalat.

„A kecskeméti gyár kilátásai nagyon bíztatóak. Tele vagyunk megrendelésekkel, és bizakodva tekintünk a mostani évre is“ – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

„A 2015-ös év rendkívül eredményes volt számunkra: világszinten több mint 2 millió személyautót értékesített a Daimler. A nemzetközi sikerek a magyar piacon is megmutatkoztak: a Mercedes-Benz volt a legdinamikusabban fejlődő márka a prémium szegmensben, és a transzporterek terén is számottevő növekedést értünk el, melynek köszönhetően az összesített darabszám 26%-kal, míg az árbevétel 37%-kal nőtt az előző évhez képest. Ebben komoly szerepet játszott többek között a kifogástalan ügyfélkiszolgálás is. Bízom benne, hogy idén is folytatódik ez a sikerszéria, hiszen az új modellektől kiemelkedő eredményeket várunk. Ígéretes negyedéven vagyunk túl 2016-ban, már három rekordhónapot is magunkénak tudhatunk a személyautó értékesítésben” – nyilatkozta Jörg Schmidt, a magyarországi értékesítésért felelős Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény