FőoldalÜzletKiválasztották a legtehetségesebb fiatalokat
2016. május 18., szerda ::

Kiválasztották a legtehetségesebb fiatalokat

A több mint 100 pályázó közül továbbjutott 69 magyar fiatal mutatta be a kidolgozott tudományos, ill. műszaki projektjeit, melyek a május 30-i, de 10 órakor kezdődő jubileumi rendezvény után tekinthetők meg a Magyar Tudományos Akadémián

A 20 év alatti fiatalok számára szervezett 2015-2016. évi, 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny, akadémikusokból, gazdasági szakemberekből álló, 22 tagú bírálóbizottsága kiválasztotta a műszaki, illetve természettudomány területén, a legtehetségesebb magyar fiatalokat, illetve a legígéretesebb új projekteket.

A több mint 100 pályázó közül az első fordulóból továbbjutott 69 magyar fiatal szóban is bemutatta a kidolgozott és megvalósított, tudományos, illetve műszaki ötleteit. A kidolgozott projektek, a május 30-i, de 10 órakor kezdődő jubileumi rendezvényen, illetve utána tekinthetők meg a Magyar Tudományos Akadémián. A rendezvényen visszatekintünk a Verseny elmúlt 25 évére is. Köszöntőt mond, többek között, Lovász László, az MTA elnöke is.

A díjakat Palkovics László okt. államtitkár és prof. Pálinkás József NKFIH elnök adja át. A fiatalok választ kerestek többek közt olyan kérdésekre,

  • hogyan lehet könnyen megtanulni a siket nyelvben használt jelnyelvet,
  • hogyan működik mikroelektro-mechanikai struktúra alacsony frekvenciás hangok és rezgések érzékelésénél,
  • milyen eszköz segíthet az elmének,
  • lehetséges-e az oldatok pH-jának meghatározása mobiltelefonnal,
  • felállítható-e egy Scoville jellegű skála a torma csípősségének jellemzésére?

De ezek mellett a látogatók megtekinthetnek többek között

  • egy vészjelző ruhát,
  • „okos polcokat” konyhai használatra,
  • egy intelligens virágcserepet.

A tizenéves tehetségek, 21 saját standdal, demonstrációs eszközökkel várják a látogatókat, ill. az esetleges startup befektetőket.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény