FőoldalÜzletAz EMC megkezdte a beígért átszervezéseket
2016. január 07., csütörtök ::

Az EMC megkezdte a beígért átszervezéseket

Elindult az a költségcsökkentési terv, melyet még tavaly nyáron, önálló vállalatként hirdetett meg a tárológyártó

Az átalakítás terve nem új. A vállalat már tavaly nyáron bejelentett egy átalakítási tervet, amelyben már szerepelt 2017-re a 850 millió dolláros megtakarítás a költségoldalon. A takarékossági csomag része egy leépítés is, de azt egyelőre nem tudni, hogy ennek keretében hány dolgozójától válik meg a vállalat. Az EMC alkalmazottainak száma jelenleg is 70 ezer körül mozog a VMware, az RSA és a 2012-ben a Lenovóval az Iomega alapjain létrehozott vegyesvállalat nélkül. A mostani bejelentésben a konkrét számokról nem esik szó, azaz azt egyelőre nem közölték, hogy hány alkalmazottjától válik meg a cég. Bár az elbocsátásokat az év végéig akarja végrehajtani, a zömét már az első negyedévben letudná, amivel idén mintegy negyedmilliárd dollárt takarítanának meg.

A leépítés más szempontból is érthető. A Dell és az EMC korábban is szoros kapcsolatot ápolt egészen addig, amíg a Dell portfóliójában meg nem jelentek azok a tárolótípusok, melyek egyértelműen az EMC termékeivel konkuráltak. 2003-ban a két vállalat még tíz évre kötött együttműködési szerződést, amit azonban a Dell nyolc év után felmondott, mivel már nem volt szüksége az EMC megoldásaira. Akkor még csak két önálló vállalat küzdelméről volt szó, most azonban a két szervezet összeolvasztásának folyamatában a Dell elemi érdeke, hogy minden párhuzamosságot felszámoljon. A vállalatot októberben vásárolta fel 67 milliárd dollárért a Dell, és már akkor is lehetett sejteni, hogy – már csak a két vállalat portfóliójában lévő átfedések miatt is – komoly átszervezések jöhetnek.

A tervek szerint a két vállalat összefésülését egy szervezetté 2017 elejéig kellene végrehajtani, de a VMware továbbra is megmarad külön tőzsdei vállalatként.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény