FőoldalÜzletVersenyfelhívás - XIX. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny
2015. december 07., hétfő ::

Versenyfelhívás - XIX. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

A korábban megrendezett Konstrukciós Versenyek folytatásaként a Divelex Bt. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdet meg a 2015/16-os tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, szponzorok támogatásával, a Divelex Bt. (az egységes építési- és mérési feladat kidolgozója és szállítója) szervezésében

A hazai és határon túli középfokú szakiskolák a versenyre nevezhetik évfolyam korlátozás nélkül azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb két pályaművel), akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A pályaműveknek egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamint teljes körű pdf. formátumú dokumentációból kell állnia. A pályamunkákat önállóan kell elkészíteni felkészítő tanár felügyeletével. A témája alapjául saját ötlet, vagy hazai, ill. külföldi szakirodalom szolgálhat.

A verseny időpontja és helye:

2016. április 15. (péntek) Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum, Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma 1134 Budapest, Váci út 21.
2016. április 16. (szombat) BHE Bonn Hungary Electronics Kft. 1044 Budapest, Ipari Park út 10. (EL-TEC Center, Újpesti Ipari Park)

A versenyre nevezni 2016. február 8-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet. A jelentkezéskor kérjük megjelölni a versenyző(k)- és a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, a pályázó iskola adatait, elérhetőségét valamint a pályamű megnevezését. A jelentkezéseket írásban visszaigazoljuk. Szükség esetén további információval a (+36-1) 223-5056 vagy a (+36-20) 410-3856 telefonszámon szolgálunk.

Nevezési díj: 4.500 Ft vagy 15 € versenyzőnként, amelyet a jelentkezési lapon feltüntetett számlázási címre kiállított számla ellenében, a kincstári rendnek megfelelően 30 naptári napon belül, banki átutalással kell kiegyenlíteni.

A dokumentációt 2016. április 8-ig kell eljuttatni elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Az első versenynapon a versenyzőknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembe helyezni, majd bemérni. A mérési utasítást követve az eredményeket jegyzőkönyvszerűen dokumentálni kell, valamint írásban röviden válaszolni a feltett – a megépített áramkörhöz kapcsolódó – elméleti kérdésekre.
A korábbi versenyek egységes építési- és mérési feladatául szolgáló áramkörök leírása itt található.

A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják pályamunkájukat, válaszolnak a zsűri által feltett, a versenyművükkel kapcsolatos kérdésekre, bizonyítva felkészültségüket a maguk által választott témában. Ugyancsak ezen a napon, az elektronikai szakterületen működő, a versenyt támogató szponzorok bemutató és előadás formájában megismertetik az érdeklődőkkel a tevékenységüket.

A versenyen résztvevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek a szponzorok által felajánlott értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma a résztvevők szállásáról igény esetén gondoskodik, melynek térítését és az utazási költséget a pályázatot benyújtó iskola fedezi.

A verseny nyilvános napján (2016. április 16-án, szombaton) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Aktuális információk a www.elektronikai-kitek.5mp.eu honlapon lesznek elérhetők.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény