FőoldalÜzletElektronika a katonai nadrágban
2015. október 22., csütörtök ::

Elektronika a katonai nadrágban

A Harvard Egyetem által tervezett ruhadarab a láb mozgásának leképezésével könnyíti meg viselőjének az előrehaladást

A katonai öltözékek hűen mindenkor tükrözik mind a védelmi szükségletek, mind pedig a hadászati stílus evolúcióját. Korunkban, a fokozottan gépesített hadviselés idején a DARPA robotikus, mesterséges külső vázzal (exoskeleton) vértezné fel a háborúba induló gyalogosokat. A DARPA a közelmúltban a marylandi Aberdeen Gyakorlótéren tesztelte a tehermentesítő technológiát.

A Harvard Egyetem Wyss Intézetében tervezett és a DARPA finanszírozásával megalkotott ruha nem emlékeztet a Vasember kemény testpáncéljára. Az öltözéket javarészt rugalmas szövet és beágyazott érzékelők alkotják. Az egymással és egy kis komputerrel is összeköttetésben álló szenzorok detektálják a test megfeszülő részeit, és a lábak mozgását lekopírozva komoly terheléstől szabadítják meg az izmokat és az ízületeket. A menetelés megkönnyítése mellett a külső váz adatokat is gyűjt a katonák mozgásáról, és megállapítja, hogy a tevékenységeik során mennyi kalóriát égetnek el.

A fejlesztés tehát nem csupán egy furcsa pantalló, hanem egy furcsa pantalló, amelynek segítségével az amerikai hadsereg részletes információt gyűjthet a ruhadarab viselőinek fizikai aktivitásáról.

A fejlesztésről videó itt látható

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény