FőoldalÜzletSaját felhője lesz a General Electric-nek
2015. augusztus 12., szerda ::

Saját felhője lesz a General Electric-nek

A Predix Cloudot ipari IoT rendszerek backendjeként pozícionálja a GE. Feladata a különböző helyszínekre kiszórt IoT eszközök menedzsmentje, adatainak begyűjtése, rendszerezése és feldolgozása lesz

A General Electric bejelentette saját felhős szolgáltatását, amely az ígéretek szerint rendkívül biztonságos infrastruktúrát nyújt a partnereknek. A felhős rendszer hivatalos indítására 2016-ban kerül sor.

A Predix Cloud kimondottan ipari felhasználáshoz készült, ezt a cég komolyan is veszi, a szolgáltatást nem is kínálja nyilvános felhő formájában. Ugyanakkor a nyilvános felhőkhöz hasonlóan multi-tenant – azaz több-bérlős –, tehát ugyanaz az adatközpont (sőt, adott esetben ugyanaz a szerver) több partner alkalmazását futtatja egyszerre. A feltöltött szerveroldali alkalmazásokat a GE alapos biztonsági ellenőrzésnek is aláveti (ez feltehetőleg sandbox-alapú vizsgálatot jelenthet), futtatni pedig csak olyan feladatot lehet, ami ezen a szűrőn átmegy.

A Predix Cloudot elsősorban az erősen szabályozott iparágak felé értékesítené a GE. A felhozott példák a repülés, az egészségügy, a szállítás, az energiaipar. Ezek jellemzően jóval magasabb biztonsági szintet igényelnek, mint a „normál" adatok, a GE ebben lát üzleti potenciált.

A cég mára rakta össze saját adatközpontjait Industrial Internet alapokon, amelyekkel globális, skálázódó szolgáltatást tud nyújtani az erre igényt tartó globális gigavállalatoknak. Az elérhető információk alapján a Predix Cloud több rétegen is igénybe vehető szolgáltatásként. A futtatott, szolgáltatásként igénybe vehető szoftverek a GE Software saját Industrial Internetjének darabjai. Ezt két évvel ezelőtt mutatta be a vállalat, első körben az Amazon, az Accenture és a Pivotal partnerségével. Ha csak hardverre van igény, akkor azt is kínál a GE (Infrastructure-as-a-Service - IaaS), de lépésenként orkesztrációs réteg, PaaS (Platform-as-a-Service) és SaaS (Software-as-a-Service) is elérhető. Ez utóbbi esetben a GE szállítja a teljes szoftverstacket, az ügyfél dolga egyszerűen bedrótozni az adatforrásokat a készen vett rendszerbe.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény