FőoldalÜzletHozta az elvárt eredményeket az ABB a második negyedévben
2015. július 24., péntek ::

Hozta az elvárt eredményeket az ABB a második negyedévben

„A negyedévben folytattuk a Next Level stratégiánk következetes végrehajtását, a kedvezőtlen piaci tendenciák ellenére is sikerült növelnünk az árbevételt, és nőtt a részvényenkénti hozam is" – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója

„Az előrejelzésekkel összhangban a rendelésállományunk alakulására erősen hatott a kedvezőtlenebb piaci környezet, valamint az a tény, hogy 2014 második negyedévéhez viszonyítva gyengült a kereslet az olaj és gáz szektorban, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban. Erőfeszítéseinket sikeresen összpontosítottuk az üzleti folyamatok következetes végrehajtására és az energetikai rendszerek divízió pénzügyi rendbetételére. Ezen erőfeszítések eredményeként nőtt az üzemi EBITA marzs, és három divíziónknak javult a jövedelmezősége. A negyedév végén tapasztalható növekvő bevételek eredményeként nőtt a pénzügyi követelések állománya, és csökkent az üzemi tevékenységekből származó készpénz. A termelékenység növelésére és a szervezet egyszerűsítésére irányuló célzott intézkedéseink eredményesek, kedvező hatásukat jól mutatja a vevői elkötelezettség javulása és az, hogy további költségmegtakarításokat sikerült elérni."

„Arra számítunk, hogy üzleti tevékenységünket továbbra is kedvezőtlen piaci körülmények között kell folytatni, azonban a Next Level stratégiánk következetes végrehajtása biztosítani fogja, hogy tevékenységünk a tervezett irányban fejlődhessen"mondta Spiesshofer. Az ABB továbbra is elkötelezett a jövedelmező üzleti növekedés, valamint a céljainkat szolgáló fenntartható értékteremtés elérése mellett."

Rövid távú kilátások

A makrogazdasági és a geopolitikai fejlemények vegyes képet mutatnak további bizonytalansággal vegyítve. Az USA-ban néhány makrogazdasági mutató továbbra is pozitív marad, és Kínában is várhatóan folytatódik növekedés, bár lassabb ütemben, mint 2014-ben. A piacot továbbra is szerény növekedés jellemzi Európában, valamint különféle geopolitikai feszültségek a világ különböző részein. A jelenlegi olajárak és valutaárfolyamok várhatóan továbbra is befolyással lesznek a társaság eredményeire.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény