FőoldalÜzlet40 Gibit/s sávszélességű elosztó
2015. július 01., szerda ::

40 Gibit/s sávszélességű elosztó

A Barracuda bejelentette, hogy Load Balancer termékcsaládja új taggal, a Barracuda Load Balancer Fast Distribution Controller (FDC) T740-es modellel bővült. Az Intel architektúrára épülő, és akár tízszer nagyobb csomag-feldolgozási teljesítménnyel rendelkező eszköz költséghatékony módon biztosít kiváló, 40 Gibit/s sávszélességet

A Barracuda virtuális adatközpontokhoz tervezett berendezése skálázhatóságot és magas szintű rendelkezésre állást nyújt a weboldalak és a felhőszolgáltatások számára. Figyelemmel kíséri a kiszolgálók állapotát, és egyenletesen osztja el azokra a terhelést – mindeközben fenntartja a munkameneteket, valamint zökkenőmentes felhasználói élményt kínál abban az esetben is, ha egy vagy több kiszolgáló túlterheltté vagy elérhetetlenné válik.

Alkalmazáskiosztási trendek

„A felhasználók és az alkalmazások száma egyre nő, ezáltal olyan új forgalmi minták jönnek létre, amelyek alkalmazáskiosztási megközelítésük felülvizsgálatára késztetik a vállalatokat. A következő generációs adatközpontoknak gyors és hatékony terheléselosztási képességgel kell rendelkezniük a kiszolgálói forgalom fizikai szintjén, ahol annak kezelése hatékonyabban megoldható, mint az alkalmazás-virtualizációs szinten. A Barracuda Load Balancer FDC célja ezen igények kielégítése a nagy sávszélességű terheléselosztás révén, a szabványos Intel® architektúrára épülő processzorok kihasználásával. Így az ügyfelek nagy teljesítményű, mégis költséghatékony megoldáshoz jutnak, amely átalakíthatja az iparágat" – mondta Stephen Pao, a Barracuda biztonsági szolgáltatásokért felelős vezérigazgatója.

A Gartner piackutató intézet szerint „a hagyományos alkalmazások olyan modell alapján működtek, amely az adatközpontot az adatforgalom középpontjába helyezte. Valamennyi alkalmazás az adatközponton keresztül volt elérhető, és ez megkönnyítette a biztonsági, illetve alkalmazáskiosztási szolgáltatások beillesztését az ügyfél és alkalmazásai közé. Az új alkalmazás-struktúrák megváltoztatják a hálózati forgalmi mintákat, továbbá kiiktatják az adatfolyamból az ADC-ket (alkalmazáskiosztási vezérlő), a frontend optimalizálókat és a WOC-ket (WAN optimalizálási vezérlő), így alkalmazáskiosztási stratégiájuk újragondolására ösztönzik az infrastruktúra-tervezőket." A Gartner azt javasolja a szervezeteknek, hogy „mozduljanak el az adott alkalmazáshoz rendelt fizikai eszközök modelljétől egy olyan irányba, amely a fizikai, virtuális és felhőbe telepített szolgáltatási elemek kínálta lehetőségeket aknázza ki az új, eszköz-/böngésző-/felhőközpontú környezetek támogatásában."

A Principled Technologies jelentése alapján „a Barracuda FDC akár 60,71 Gibit/s adatforgalmat is képes kezelni. Ha az infrastruktúra képes nagyszámú felhasználó eltérő kéréseinek kezelésére, kevésbé valószínű, hogy olyan problémába ütközik, ami határidő-túllépést vagy frusztrációt okoz. Azt tapasztaltuk, hogy a Barracuda hardvere képes 9,99 millió egyidejű webkapcsolat és 1,33 millió másodpercenkénti kapcsolat kezelésére. Ezek a számok azt mutatják, hogy az Intel Data Plane Development Kit-en (DPDK) alapuló Barracuda Load Balancer FDC T740 képes a modern adatközpontok számára szükséges internetes adatforgalmi terhelés elosztására, méghozzá elérhető áron."

Egyensúlyban az adatforgalom

A Barracuda Load Balancer FDC hardverkészüléket olyan virtuális adatközponti környezetek számára fejlesztették ki, amelyekben nagy sávszélességű adatforgalom elosztására van szükség az alkalmazás-kiszolgálók között, így megerősíthetők a tárolási és számítási erőforrások. Az eszköz segítségével a szervezetek leválaszthatják az alkalmazások hozzáférés-vezérlését és biztonsági kérdéseit a frontend eszközről. Ez a rendszer lehetővé teszi a frontend eszköz számára, hogy az kizárólag a hálózati adatforgalom elosztását végezze, így az alkalmazások hozzáférés-vezérlését és biztonsági kérdéseit közelebb hozza a virtuális környezetben lévő alkalmazáshoz.

A Barracuda Load Balancer FDC skálázhatóságot és magas szintű rendelkezésre állást biztosít olyan, vállalati szinten elterjedt TCP/IP-szolgáltatások számára, mint a web, a terminálszolgáltatások, a proxy, a VPN, a folyamatosan letöltődő média, valamint az elektronikus kereskedelem. A Barracuda által megálmodott megoldás forgalom-elosztási rétege egyesíti a vállalat újgenerációs tűzfalait – az egyes helyek közötti biztonságos kapcsolat érdekében fizikai, illetve felhőalapú adatközpontok és virtuális Web Application Firewall (WAF) megoldások között – olyan biztonsági megoldást teremtve ezzel, amely áthelyezhető, áttelepíthető és skálázható is a virtuális alkalmazásokkal. A legfontosabb újdonságok a következők:

  • Teljesítmény – A szabványos Intel® hardverarchitektúrára épülő, modern és nyílt szoftvertechnológiák kihasználásával kiváló, 40 Gibit/s sávszélességű terhelés-elosztási megoldás valósítható meg.
  • Elérhetőség – Az adatforgalom elosztásával hatékonyan kihasználhatók a kiszolgálók erőforrásai, továbbá fejlett technológiákkal megfigyelhetők a kiszolgálók és az alkalmazások állapota, így biztosítható az erőforrások optimális felhasználása.
  • Felügyelet – Rugalmas és jól reagáló szolgáltatásokkal felügyelhető az alkalmazások adatforgalma. A Barracuda FDC az elosztott környezetekhez kínál felügyeleti képességeket.

„A Barracuda Load Balancer FDC a DPDK és az Intel® architektúra segítségével képes a munkaterhelések konszolidálására, a teljesítmény növelésére és a költség csökkentésére, miközben nagy sávszélességű terheléselosztási megoldást kínál a virtuális adatközpontok számára" – mondta Bob Ghaffari, az Intel Corporation hálózati platformok csoportjának vállalati és készülékmegoldásokért felelős igazgatója.

A Barracuda honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény