FőoldalÜzletGyőrbe került a XVIII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny fődíja
2015. május 15., péntek ::

Győrbe került a XVIII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny fődíja

A Konstrukciós Verseny első helyén idén Hollenczer András végzett a győri Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolából „16 csatornás, vezeték nélküli mozgásérzékelő rendszer PIC mikrovezérlővel" pályaművével

Idén végül 15 középiskola 19 egyéni versenyzője és csapata indult, köztük határon túli versenyzőkkel.

Pénteken – szokás szerint – egységes építési és mérési feladattal kezdődött a verseny a Bolyai János Műszaki Szakközépiskolában. Az idei megépítendő áramkör egy bipoláris tranzisztorkarakterisztika-rajzoló panelje volt, melyet a diákoknak kellett beültetniük, beforrasztaniuk, majd a kész panelen méréseket végezniük. A mérésnél ismét a Rohde & Schwarz Budapesti Irodája segítette a szervezőket oszcilloszkópokkal, így minden versenyző ugyanazokkal a feltételekkel vághatott neki a mérési feladatok megoldásának.

Szombaton az EL-Tech Centerben mutatták be pályaműveiket a résztvevők, melyek között ismét a különféle erősítők domináltak, de sok diák készült különféle, az okosotthonok irányába mutató vezérlések megvalósításával. Első körben a diákoknak egy prezentáció formájában a szakmai zsűri előtt be kellett mutatniuk projektjüket az ötlettől a megvalósításig, majd az élőbemutató következett a működő eszközökkel.

Az összesített pontversenyben így az első helyen Hollenczer András végzett, második lett Antal Viktor, az egri Wigner Jenő Műszaki Középiskola tanulója „Sztereó hangfrekvenciás erősítő saját tervezésű védelmi áramkörökkel" pályaművével, a harmadik helyezést pedig Pál Marcell érte el a Nagykanizsai Szakképző Iskola Cserháti Tagintézményéből „Amplitúdómodulált kettős rezonáns mini Tesla tekercs"-ével.

Antal Viktor második helyezett, Hollenczer Lajos, a győztes felkészítő tanára, Hollen­czer András első helyezett és Pál Marcell harmadik helyezett

Az idei verseny szakmai színvonala is hozta az évek óta megszokott szintet, a tanulók nemcsak elméleti szakmai felkészültségükről tettek tanúbizonyságot, hanem azt is megmutatták, hogy a problémamegoldó képességükkel sincs semmi baj, hiszen a terveik kivitelezése során minden felmerülő akadály leküzdésére találtak megoldást. A verseny nem jöhetett volna létre a szponzorok segítsége nélkül, akik idén is értékes ajándékokkal díjazták a jó eredményt elérő versenyzőket.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény