FőoldalÜzlet1,8 milliárdos járműelektronikai beruházás Ajkán
2015. május 13., szerda ::

1,8 milliárdos járműelektronikai beruházás Ajkán

Az MTI híre szerint a mintegy 1,8 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően bővült az autóipari beszállító Bourns Kft. gyártócsarnoka, új munkahelyek jöttek létre és új technológia bevezetése is lehetővé vált. Az új üzemben nyomaték és sebességváltó szenzorok készülnek majd

Az átadási ünnepséget követő sajtótájékoztatóján a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, Glattfelder Béla elmondta, hogy a 2013-ban indult fejlesztés eredményeként 50 új munkahely jön létre, 5 ezer négyzetméterrel bővült a cég gyártócsarnoka, a 12 milliárd forintos termelési érték pedig várhatóan évi 10 százalékkal fog bővülni. A beruházásnak köszönhetően gyártható új nyomaték és sebességváltó szenzorok használata biztonságosabbá és energiahatékonnyá teszi az autózást. A Bourns Kft. az új sebesség és pozíciószenzorok gyártása mellett újfajta lakkot fejlesztett ki, amely nagyban növeli a szenzor élettartamát, és új gyártósorral is bővült a cég.

Lars Erik Meijer, a Bourns Electronics elnöke kiemelte, hogy a cég autóipari gyártásának 45 százaléka Ajkán zajlik, a gyártócsarnok jelenlegi bővítésének köszönhetően pedig a szabadon használható terület egyharmada itt van, ez pedig az üzletág további fejlődésének elengedhetetlen feltétele.

A cég a 90-es évek óta működik a városban, jelenleg 550 embert foglalkoztat, évente több mint 40 millió szenzort gyárt. Fő termékei a szenzorok mellett az üzemanyagszint-érzékelők. A cég legnagyobb partnerei közé tartozik a ZFLS, a GM, a Knorr Bremse, a Bosch, a Visteon, a Hyunday Mobis. A vállalat árbevétele tavaly 12 milliárd forint volt, amelynek túlnyomó része exportból származott. Adózott eredménye 2013-ban 579 millió forint volt, míg mérleg szerinti eredménye 2013-ban (480 millió forintos osztalékkifizetés mellett) 99 millió forintot tett ki.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény