FőoldalÜzletNorvégia beszünteti az FM-rádiózást
2015. április 24., péntek ::

Norvégia beszünteti az FM-rádiózást

Mint arról lapunk 2015/3 nyomtatott számában részletesen írtunk, a DAB+-é a jövő. Norvég források szerint az ötmilliós lélekszámú észak-európai ország lesz a világon az első, amely beszünteti 2017-re az analóg sugárzású FM-rádiózást. Norvégiában jelenleg már csak öt rádióállomás működik analóg technológiával, viszont a digitális audio műsorszórás (DAB) rendszerében négyszer ennyi rádióállomást lehet hallgatni

Thorhild Widwey kulturális miniszter szerint a fél ország már digitálisan hallgat rádiót. "A hallgatók digitálisan sokkal többféle és pluralistább rádiótartalomhoz juthatnak hozzá, jobb hangminőséget és új alkalmazásokat élvezhetnek" – tette hozzá a miniszter sajtóközleményében.

Az illetékesek szerint a lépés ösztönözni fogja az rádiótartalmak megújulását is, mivel a digitális sugárzásra való átállás mintegy 25 millió dolláros évi megtakarítást eredményez majd. Az FM-rádiózás ugyanis nyolcszor drágább a DAB+-nál. Az FM rádióállomások nem egyszerre fognak elhallgatni, térségenként szűnnek meg 2017 januárjától az év végéig.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény