FőoldalÜzletBusiness Superbrands díjat nyert az ABB Kft.
2015. április 21., kedd ::

Business Superbrands díjat nyert az ABB Kft.

Idén nyolcadik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands és Business Superbrands szakmai díjakat. A bizottság az ágazat elismert szakembereiből áll, akik döntésükkel tanúsítják a cégek eddigi sikerességét és hitelességét. A bizottság döntése alapján az ABB Kft-t érdemesnek találták, hogy elnyerje a Business Superbrands 2015 elismerést

A Business Superbrands program az üzleti szektor (B2B) márkáinak legkiválóbbjait emeli ki, azaz olyan magyarországi cégeket, illetve márkákat, amelyek nem elsősorban a fogyasztókkal, hanem vállalkozásokkal, szervezetekkel állnak kapcsolatban. A 18 tagú, független szakemberekből álló bizottság elé kerülő lista a Bisnode adatbázisa alapján, továbbá a jelentős hazai szakmai szervezetek és szövetségek ajánlásainak figyelembevételével jött létre. Ebbe a mintegy 4000 márkát/céget tartalmazó listába egyaránt beletartoznak a legnagyobb nyereségű hazai cégek csakúgy, mint – az egyes szektorok iparkamarái, egyesületei, szakmai szervezetei által javasolt – kisebb vállalkozások, melyek az üzleti élet kiválóságainak számítanak.

A Bisnode Rating mutatószám a hivatalos források (NAV, cégbíróság stb.) adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat (mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek, továbbá a cég vagy szervezet fizetési fegyelmét, demográfiai adatait, tevékenységét, méretét, tulajdonosait). A módszertan olyan cégminősítést biztosít, ami egyedülálló előre jelző képességű a magyar piacon.

„Nagyon nagy megtiszteltetés cégünk számára, hogy számos nemzetközi és hazai díj után 2015-ben a tekintélyes Business Superbrands díjat is elnyerhettük. Ez tovább erősíti az ABB vezető pozícióját a hazai közmű-, valamint energiaszektorban, ahol cégünk 1991 óta sikeresen működik" – mondta el Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezetője.

2013-ban az ABB Magyarország nyerte el a kis- és középvállalkozások kategóriájában a "Telenor Etikus Vállalat Díj" elismerést. A díjat a Transparency International Hungary és a Telenor közösen hozta létre a vállalatok etikus működés iránti elkötelezettségének és erőfeszítéseinek elismerésére.

Az idén ABB Kft. megkapta az Első Közép-Kelet Európai Gyógyszeripari kiválósági díjat (1st CEE Pharmaceutical Manufacturing Excellence Award) megoldásszállító kategóriában. A díjat a vállalat a Richter Gedeon Nyrt. biotechnológiai üzeme számára szállított automatizálási és felügyeleti megoldásokért kapta.

A cég anyavállalata az ABB vezeti saját iparágában a Fortune magazin 2014. évi, a világ legnagyobb presztízsű vállalatairól összeállított listáját, az Ethisphere Institute pedig már egymás után több ízben, legutóbb 2015-ben is felvette az ABB cégcsoportot a világ legetikusabb cégeinek listájára.

Az ABB számos innovatív fejlesztéséért kapott „red dot" nemzetközi tervezői díjat.

Nemzetközi Superbrands Program

Idén húsz éve, hogy a marketinggel és kommunikációval foglalkozó szaktekintélyek útjára indították a programot Nagy-Britanniában. A cél kettős volt: a kiemelkedő márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák felmutatása. A program az indulás óta a világ minden részén ismertté vált, ma már közel 90 országban jelent különleges minősítést a Superbrands cím.

Valamennyi országban kiemelt szerep és felelősség hárul a zsűrire, ezért kizárólag magasan elismert notabilitások kerülhetnek be a bizottságba. A független grémium tagjai a feladatot társadalmi alapon végzik. A Superbrands-ről bővebben: www.superbrands.hu

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény