FőoldalÜzletBudapesten tartják az ITU idei világkonferenciáját
2015. április 10., péntek ::

Budapesten tartják az ITU idei világkonferenciáját

Az ENSZ infokommunikációs szakosított szervezete, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) ez év őszén a magyar fővárosban tartja telekommunikációs világkonferenciáját (Telecom World) – jelentették be csütörtökön Budapesten

Az eseményen Szijjártó Péter és Houlin Zhao, az ITU főtitkára aláírta az ITU Telecom World 2015 rendezvény – amelyet ez év október 12-15. között rendeznek Budapesten – lebonyolításáról, szervezéséről és finanszírozásáról szóló megállapodást.

A telekommunikációs konferencia témakörei főként a digitális város és a digitális otthon köré szerveződnek. Emellett azonban szó lesz még az 5G megoldásokról, valamint a Big Data által nyújtott lehetőségek kiaknázásáról is. Az eseményre mintegy 5-6 ezer résztvevőt várnak. A fórum a magyar szakemberek és vállalkozások számára komoly lehetőséget jelent arra, hogy megmutassák a világnak e téren elért eredményeiket, szaktudásukat, valamint újabb erőforrásokat vonjanak be a fejlődésbe.

Az eseménnyel összefüggésben a külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett: Magyarország törekvése az, hogy a technológiai változásoknak ne csak követője, hanem alakítója is legyen. Példaként hozta Puskás Tivadar és Neumann János munkásságát, a telefónia, illetve a számítástechnika fejlődésének megalapozásában. Mindezek alapján jogos az az elvárás, hogy a magyar szakemberek aktív szereplői legyenek a világban végbemenő technológiai változások folyamatainak különösen az infokommunikáció és a digitális technológia területén. Jelezte: a magyar emberek – nemzetközileg is ismert - kreativitásának fényében különösen megtisztelő Magyarország számára, hogy az idén fennállásának 150 éves évfordulóját ünneplő ITU ez év ősz világkonferenciáját a magyar fővárosban rendezi meg.

Houlin Zhao azt hangsúlyozta, hogy a 150 éves, 193 tagországot tömörítő ITU a korábbinál nagyobb intenzitással kívánja bevonni munkájába a kis- és közepes vállalkozásokat, valamint az eddiginél is több figyelmet kíván fordítani a különböző infokommunikációs területeken az innovációra, a fejlesztések támogatására.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény