FőoldalÜzletGlobális csillagles - Kapcsolj Te is időben!
2015. március 26., csütörtök ::

Globális csillagles - Kapcsolj Te is időben!

Az energiatudatosság és az energiahatékonyság napjainkra mindennapos szavakká váltak. Egyre többen figyelünk arra, hogy hány percig zuhanyozunk, mikor tekerjük fel a fűtést, vagy, hogy lekapcsoljuk magunk után a villanyt. Erre a szemléletre hívja fel a figyelmet a Magyarországon 2008 óta megrendezett Föld órája kezdeményezés is, melyet a Természetvédelmi Világalap (WWF) indított útjára globálisan. Idén március 28-án 20:30-kor borul majd sötétségbe a bolygó több mint egymilliárd önkéntes által, akiknek köszönhetően egy órára kialszanak a fények a városokban, és mindenki a csillagokra szegezheti tekintetét

A Földünk iránti felelősségvállalás és a fenntartható jövő megteremtésének fontosságát az olyan vállalatok is zászlóshajójukra tűzték, mint a Schneider Electric, mely Go Green in the City és Solar Decathlon programjaival is az innovatív energiahatékony megoldások felkutatására törekszik. A világ 9. legfenntarthatóbb vállalata címet elnyert francia székhelyű társaság olyan termékeket és megoldásokat fejleszt, amelyekkel akár 35%-kal is csökkenthetjük energiafogyasztásunkat. Sokan az energiahatékony berendezések beszerzését egy-egy átalakításhoz kötik: az Energiaklub módszertani központ 2014-es felmérése szerint a felújítást tervezők átlagosan 27%-os, egyharmaduk pedig több, mint 30%-os energiamegtakarítást vár a korszerűsítésektől.

A Schneider Electric kínálatában elérhető intelligens technológiai megoldások, köztük a KNX épületfelügyeleti rendszer aktuális igényeinknek megfelelően új szolgáltatásokkal egészíthető ki. Nemcsak otthonokat vagy irodákat, hanem teljes épületeket, gyárakat, kereskedelmi létesítményeket is automatizálhatunk segítségével. Sőt, a KNX Building Control App alkalmazás felhasználói minden KNX-funkciót az okostelefon vagy a táblagép egyetlen érintésével felügyelhetnek. A világítás és a hőmérséklet vezérlése, vagy akár az energiafogyasztás vizuális megjelenítése csak néhány példa az applikáció által kínált funkciókra.

Az energia előállításához és kezeléséhez egyaránt érdemes a leghatékonyabb megoldást választani, hiszen a cél, hogy a Föld erőforrásait óvjuk anélkül, hogy mi bármiben is hiányt szenvednénk. A világ energiafelhasználásának 72%-át lefedő iparágak számára megoldást kínáló Schneider Electric arra biztatja minden munkatársát és partnerét, hogy csatlakozzon az eseményhez.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény