FőoldalÜzletAz ABB csatlakozik az ENSZ energiahatékonyság javítást célzó kezdeményezéséhez
2014. október 06., hétfő ::

Az ABB csatlakozik az ENSZ energiahatékonyság javítást célzó kezdeményezéséhez

Az ABB a New-York-i ENSZ-klímacsúcson bejelentette, hogy csatlakozik az ENSZ Környezetvédelmi Programjához, amely globális lépéseket irányoz elő a készülékek és berendezések hatékonyságának javítására. Az ABB az energiahatékony motorok és transzformátorok területén meglévő szaktudásával kívánja segíteni a kormányokat az energiatakarékosság felgyorsítását szolgáló irányelvek kidolgozásában

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az ABB részt vesz az ENSZ-kezdeményezésben, és ezzel hozzájárulhat a gazdasági növekedés, az energiafogyasztás és a kibocsátások elválasztásához", mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „Ma már számos költség- és energiahatékony technológia áll rendelkezésre. A kormányok és a vállalatok rövidtávon úgy tudnak leginkább hozzájárulni a klímaváltozás elleni küzdelem sikeréhez, ha a hatékonyabb energiafelhasználás érdekében ösztönzik a meglévő, kipróbált és gyakran alacsony költségű technológiák bevezetését."

A villanymotorok kb. 28 %-át teszik ki a globális áramfogyasztásnak. Számos motor a szükségesnél nagyobb teljesítményű, és akkor is teljes fordulatszámon üzemel, amikor az szükségtelen. Jelentős és gyors energiamegtakarítás érhető el, ha nagy hatékonyságú motorokat olyan változtatható sebességű hajtásokkal kapcsolunk össze, amelyek a motor fordulatszámát az adott feladathoz igazítják, ami azért is hasznos, mert a motor élettartama alatt az üzemeltetéshez szükséges energia százszor többe kerül, mint maga a motor. A magasabb hatásfokú motorba beruházás esetén a belső megtérülési ráta általában 100 %-kal magasabb, mint szokványos motor esetében.

A transzformátorok a világ áramfogyasztásának 3%-át teszik ki, azonban az előrejelzések szerint számuk a feltörekvő piacokon 2030-ra közel megháromszorozódik. Mivel a leghatékonyabb transzformátorok 80%-kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak, mint a legalacsonyabb hatékonyságúak, ezért a transzformátorok is hatalmas energia-megtakarítási lehetőségeket kínálnak.

Az ABB az együttműködés első lépésében a motorok és transzformátorok hatékonyságával kapcsolatos szaktudását, így a jelenlegi irányelvekre, szabályzatokra és szabványokra vonatkozó tapasztalatait osztja meg, illetve javaslatokat ad a legjobb elérhető technológiák lehetséges alkalmazására is.

Az ABB a transzformátorok, a villanymotorok és a változtatható sebességű hajtások egyik legjelentősebb gyártója a világon. A vállalat üzembe helyezett hajtásai 2013-ban több mint 400 terawattóra áramot takarítottak meg, ami kb. 37 millió észak-amerikai háztartás éves fogyasztásnak felel meg.
Az ENSZ Környezetvédelmi Programja azzal számol, hogy a hatékony készülékekre és berendezésekre való áttérés a Föld áramfogyasztását 2030-ra 1500 terawattórával csökkenti, ami a világ mai fogyasztásának a 8%-t teszi ki.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény