FőoldalÜzletÖsszesen ezer új munkahely jöhet létre hamarosan Zalaegerszegen
2014. október 03., péntek ::

Összesen ezer új munkahely jöhet létre hamarosan Zalaegerszegen

A Flextronics Zalaegerszegen 600 fős létszámbővítést valósít meg a következő hónapokban, több más helyi vállalkozás pedig összesen további 400 új munkahelyet teremt - jelentette be Balaicz Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje egy, a közép- és kisvállalkozások fejlesztésének lehetőségeiről tartott konferencián Zalaegerszegen.

A városnak csak akkor lehet jövője, ha sikerül fejleszteni a helyi gazdaságot, támogatni a vállalkozásokat, a meglévő munkahelyeket megőrizni és újakat teremteni, az önkormányzatnak ezért a következő időszakban még tudatosabban kell támogatni a helyi mikro-, kis- és középvállalkozásokat - hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a kormányzat kiemelt stratégiai célja a kis- és középvállalkozások (kkv) támogatása, a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszakban a rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 60 százalékát ezen szektor fejlesztésére fordítják. A támogatási összegből a vállalkozások új gépeket vásárolhatnak és további új munkahelyeket hozhatnak létre - tette hozzá. Csepreghy Nándor jelezte: a kormány ahhoz is támogatást nyújt, hogy exportpiacokra is tudjanak termelni, de ehhez komoly kooperációra van szükség a Magyarországon működő multinacionális vállalatok és a hazai kkv-k között.

Szólt arról is, hogy a jövőben a pályázatok csak elektronikus ügyintézés keretében működnek, így minden gazdasági szereplőnek ugyanolyan lehetőségei lesznek és megszűnik a komolyabb menedzsment kapacitással rendelkező nagyvállalkozások helyzeti előnye. A kormány azzal is segíti a vállalkozásokat, hogy állami garanciát nyújt az előfinanszírozások megoldásához és könnyíti az előleghez jutás lehetőségét.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény