FőoldalÜzletGlobális szövetség az energiatárolási megoldások terén
2014. szeptember 29., hétfő ::

Globális szövetség az energiatárolási megoldások terén

A partnerség elmélyíti a kapcsolatokat az energiatárolási technológia terén élenjáró, az elektromos autók bevezetésében úttörőnek számító kínai BYD és a piacvezető energetikai és automatizálási cég, és az ABB között

Az ABB valamint a BYD Co., Ltd. stratégiai együttműködést jelentett be, mely szerint a két cég, az egymást jól kiegészítő erősségeikre támaszkodva, közösen új energiatárolási megoldásokat fejleszt ki.

Az ABB hálózati energiatárolás, elektromos járműtöltés és integrált tengeri rendszerek terén gyártott modern termékei és technológiája ötvözve a BYD akkumulátorgyártási technológiájával jelentős előrelépést jelenthet a világszerte tapasztalható energiatárolási igények kielégítésében. A két cég együttműködése fel fogja gyorsítani az új elektromos járműtöltési megoldások bevezetését, lökést ad az újrahasznosítható energiatermelés hálózatra kapcsolt és szigetszerű működését biztosító megoldásoknak csakúgy, mint a gyorsan növekvő tengeri alkalmazások akkumulátoros és energiatárolási megoldásainak.

Az ABB és a BYD jövőképe megegyezik: mindkét cég a fenntartható energetikai, ipari és közlekedési megoldások kifejlesztését tűzte a zászlajára. Ez a közös jövőkép is nagy szerepet játszott abban, hogy a két cég úgy határozott, olyan egyedülálló globális partneri viszonyt hoznak létre, aminek célja, hogy fenntartható értéket teremtsenek a vevőik számára világszerte.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy építhetünk a már elért közös sikerünkre és kiszélesíthetjük jól működő együttműködésünket a BYD-del.

A most következő lépés két olyan piacvezető cég kapcsolatait szövi szorosabbra, amelyek egymást jól kiegészítő tapasztalattal rendelkeznek, és mindkettő előtt megnyitja az utat az elektromosenergia-tárolási piac felé", mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „A sikeres partneri kapcsolatunk következő lépésével cégünk egyik jelszavát teljesítjük be, amely így hangzik: „Energiával és termelékenységgel egy jobb világért' a közüzemi szektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastruktúrában."

Az együttműködés az alábbi alkalmazásokra összpontosít:

  • Hálózatra kapcsolt energiatárolás
  • Mikrohálózati alkalmazások
  • Napenergia
  • Tengeri alkalmazások

Az ABB piacvezető a közüzemi szektor, az ipar, a közlekedés és az infrastruktúra céljait szolgáló teljesítményelektronikai és energiatárolási rendszerek terén. Az ABB 2014-ben a kínai piacon is megjelent az elektromos járművek gyorstöltőivel. Az ABB jelenleg egyenáramú gyorstöltőket szállít az új Denza elektromos autóhoz, amit a BYD és a Daimler vegyesvállalat keretében gyárt.

Az ABB olyan korszerű energetikai és automatizálási technológiákat szállít a közüzemi és az ipari vevői számára, amelyek alkalmazása csökkenő környezeti hatás mellett biztosítja a jobb teljesítményt. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 145.000 alkalmazottat foglalkoztat. Az ABB az üzleti tevékenységének a teljes spektrumával – köztük kutatás-fejlesztési, gyártási, kereskedelmi és szolgáltatási egységekkel – képviselteti magát Kínában. A 19 000 alkalmazottat foglalkoztató, 36 helyi vállalatból álló, kiterjedt kereskedelmi és szolgáltatási hálózata 90 nagyvárosra terjed ki.

A BYD Kína egyik vezető csúcstechnológiai vállalata, amely az információtechnológiai iparra specializálódott, így termékei között újratölthető akkumulátorok, mobil telefonok, IT komponensek és szerelvények, hagyományos és elektromos autók, valamint megújuló energiát hasznosító rendszerek, pl. naperőművek és tárolós erőművek találhatók, de gyárt LED-eket, elektromos villástargoncákat és más hasonló termékeket is. A több mint 180 000 alkalmazottat foglalkoztató BYD jelenleg 12 ipari parkkal rendelkezik Kína szerte. Sencsen, Peking, Sanghaj, Hszian, Csangsa, Hujcsou és Nanking területén működő ipari parkok nagysága eléri a 15 000 000 négyzetmétert. Leányvállalatai és irodái vannak a világ számos pontján, így pl. az USA-ban, Európában, Japánban, Hongkongban és még számos más régióban is.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény