FőoldalÜzletA Dell közzétette társadalmi felelősségvállalási stratégiáját
2014. július 31., csütörtök ::

A Dell közzétette társadalmi felelősségvállalási stratégiáját

A Dell közzétette a 2014-es vállalati társadalmi felelősségvállalási jelentését, amely tartalmazza a vállalat tavaly ősszel felvázolt 2020 Legacy of Good tervezet megvalósításának első lépéseit is

A Dell megoldásait, folyamatait és alkalmazottait érintő hosszú távú stratégia a fenntarthatósági és az üzleti célok összehangolására épül, tovább bemutatja a Dell globális technológiái előnyeit. A terv 21 célt tartalmaz, amelyeket a Dell 2020-ig el szeretne érni. Ezek közül a legfontosabb a termékek 80 százalékkal energiatakarékosabb működése, a csomagolások 100 százalékának újrahasznosíthatása, valamint hárommillió hátrányos helyzetű fiatal közvetlen támogatása Dell technológiájának és szaktudásának segítségével.

„Büszke vagyok a 2020 Legacy of Good tervezetben meghatározott kötelezettségvállalásaink és céljaink eddig elért eredményeire, hiszen mindez ügyfeleinkre, a csapattagjainkra, a közösségekre és a környezetünkre is hatással van" – mondta Trisa Thompson, a Dell vállalati felelősségvállalásért felelős alelnöke.

A jelentés kiemelten fontos pontjai

  • A Dell az elmúlt két évben 23,2 százalékkal csökkentette termékportfóliója, valamint körülbelül 50 százalékkal szerverportfóliója energiaigényét. A 2014-es költségvetési évben a Dell termékeket vásárló ügyfeleknek várhatóan 449 millió dollárral kevesebbet kell költeniük a működtetéshez szükséges villamos energiára termékeik élettartama alatt, mint a 2012-ben vásárolt termékek esetében. A vállalat 2020-ig 80 százalékkal szeretné csökkenteni portfóliója energiaigényét.
  • Az elmúlt évben 6700 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását mellőzte a Dell Connected Workplace programjának segítségével, ez 16 millió mérföldnyi autós utazásnak felel meg. A rugalmas munkahely kialakítását célzó programokkal legjobb formájukat hozhatják a munkatársak, miközben 12 millió dollárt takarítanak meg a vállalat számára ebben az évben. A Dell munkaerejének mintegy 20 százaléka, körülbelül 20 ezren vesznek részt hivatalosan a Connected Workplace programban. Ezt az arányt 2020-ig globális szinten 50 százalékra szeretné növelni a vállalat. A Dell rugalmas megoldásai a 3. helyet érték el a Forbes 2014-es rugalmas munkalehetőséget kínáló 100-as vállalati listán.
  • A Dell 8 százalékkal csökkentette a telephelyek és logisztikai létesítmények üvegházhatású gázkibocsátását. Ennyi széndioxid elnyeléséhez 1,9 millió fát kellene ültetni, ez körülbelül 73-szor annyi, mint amennyi a New York-i Central Parkban található. A Dell szerint ezek a változások a hatékonyabb teljesítési folyamatoknak (amelybe beletartozik a tengeri fuvarozás részarányának növelése és a jobb csomagolás) és a megújuló villamos energia nagyobb arányú vásárlásának köszönhetők. A Dell teljes energiavásárlásának előző évben 23 százaléka, most 35 százaléka megújuló villamos energia volt. A Dell tervei szerint 2020-ra 50 százalékkal csökken a telephelyek és a logisztikai létesítmények károsanyag-kibocsátása.
  • A Dell élen jár a beszállítói sokszínűség terén is. A 2013-as költségvetési évben elköltött 3,44 milliárd dollár helyett 2014-ben 4,1 milliárd dollár értékben rendelt terméket vagy szolgáltatást különböző beszállítóktól. A kisebbségi és női tulajdonosok által irányított beszállítókkal való együttműködések miatt a vállalatot továbbra is a Milliárd dollárosok kerekasztalának tagjai között tartják számon.
  • A Dell támogatja a fiatalokat is: technológiáját, szakértelmét és pénzügyi támogatását elérhetővé teszi ott, ahol a legtöbbet segíthet. Tavaly a vállalat az ifjúsági oktatást és a daganatos gyermekek gondozását támogató programokkal 590 ezer gyermeknek segített. 2013-ban a Dell és partnerei felállították az első két napenergiával működő Dell tanulólaboratóriumot, amelyeket energiatakarékos Dell Wyse munkaállomásokkal rendelkeznek, hogy Afrika rosszul ellátott részein is elérhetővé tegyék a fiatalok számára a technológiára alapozott tanulást. A Dell tanulólaboratóriumok együttesen közvetlenül 434 tanulónak és több mint 50 tanárnak segítenek, de sok ezer tanuló és lakos is hozzáfér a technológiához.

A jelentés

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény