FőoldalÜzletEgyüttműködési megállapodás a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Nemzeti Innovációs Hivatal között
2014. július 25., péntek ::

Együttműködési megállapodás a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Nemzeti Innovációs Hivatal között

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) – a külhoni kutatási, fejlesztési és innovációs projektek megvalósítása érdekében – stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a 25. alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor helyszínén, Tusnádfürdőn. Az együttműködés kiemelt célja a Kárpát-medence egységes gazdasági, kulturális és oktatási térként történő kezelése

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, melynek alapvető feladatai – a XX. század során szétszóratott magyarság nemzetegyesítési törekvéseinek megfelelően – a nemzeti erőforrás-hasznosítás új elméleti és gyakorlati módszereinek meghatározására, kidolgozására és rendszerbe foglalására irányulnak, valamint a Nemzeti Innovációs Hivatal, mint a hazai kutatás, fejlesztés és technológiai innovációért felelős intézmény, kiemelt fontosságú feladatként kezeli a határon túli szervezetekkel való kapcsolatok erősítését, ezáltal is ösztönözve a magyar nemzeti közösségeket az integrációt szolgáló folyamatban való részvételre.

A kitűzött cél elérése érdekében a két szervezet együttműködik a határon átívelő kutatási, fejlesztési és innovációs programok kidolgozásában, fejlesztésében és megvalósításában, ugyanakkor – a 2014-2020-ig tartó időszakban – kiemelt hangsúlyt fektet a Brüsszelből, illetve a különböző európai és magyarországi programokból származó pályázati lehetőségekre is.

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) képviseletében Spaller Endre elnök, míg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) részéről Szász Jenő elnök látta el kézjegyével az együttműködési megállapodást.

A Nemzeti Innovációs Hivatal honlapja

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény