FőoldalÜzletFenntartható és inkluzív növekedés
2014. július 21., hétfő ::

Fenntartható és inkluzív növekedés

A Magyar Európai Üzleti Tanács bemutatta 2014-es éves jelentését. Immár 16. alkalommal elemezték vezető európai multinacionális vállalatok magyarországi vezetői Magyarország állapotát

Az idei jelentés címe „Fenntartható és inkluzív növekedés". A cégvezetők szerint a válság előtti szemléletmódok és módszerek újragondolásra szorulnak. Egyensúlyt kell teremteni az ökológiai, gazdasági és társadalmi szempontok között, így kialakulhat az inkluzív gazdaság.

A kormányzatnak végre nyilvánosságra kellene hoznia rövid-, közép- és hosszú távú országstratégiai elképzeléseit, melyben valószínűleg összegezte már terveit a gazdasági szerkezet kialakításáról, az oktatás- és foglalkoztatáspolitikáról és az állami szerepvállalás nagyságáról a gazdaságban.

A tudatosan ösztönzött innováció és technológiai fejlődés az inkluzív növekedés legjobb katalizátora, mely tartós lendületet adhat az ország fejlődésének. Emellett fontos eleme még a munkahelyteremtés, a fiatalok foglalkoztatási arányának növelése. Mindenki számára előnyös, ha a fiatalok a külföldön szerzett munkatapasztalataikat itthon kamatoztatni tudják, amennyiben visszatérnek külföldről.

Jelentős szerepe lenne az inkluzív növekedésben a szürkegazdaság kifehérítésének, melynek adópolitikai változásaihoz elengedhetetlen a szereplők konszenzusa, a gazdasági kiszámíthatóság növelése.

Jakab Roland, a szervezet elnöke szerint a jelentés és az ajánlás hidat képezhet a jelen és a jövő között.

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter helyettes megköszönte a jelentést, mert szerinte érdemes jól érteni a gazdaság helyzetét, melyben jelentős szerepet játszik a multinacionális vállalatok magyarországi vezetőinek egyetértésen alapuló ajánlása.

A HEBC eddigi jelentései elérhetők a hebc.hu-n

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény