FőoldalÜzletÜzleti Szimulációs Verseny Veszprémben
2014. június 02., hétfő ::

Üzleti Szimulációs Verseny Veszprémben

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara Üzleti Szimulációs Versenyt rendezett középiskolások számára 2014. május 29-én

Az Üzleti Szimulációs Verseny egy vállalatvezetői döntési játék, melynek célja a döntéshozatali kompetenciák megszerzése szimulált vállalati környezetben szerzett gyakorlat alapján. A versenyen a vállalatvezetés gyakorlati kihívásaival ismerkedhettek meg a diákok: véghez kellett vinniük a rájuk bízott vállalat nyereséges működtetését a rendelkezésükre álló pénzügyi és tárgyi erőforrásokkal, figyelembe véve versenytársaik lépéseit is.

A verseny során megtanulták, hogyan és milyen döntéseket (ár, marketing, termelés, szállítás, fejlesztés) hozzanak versenypiaci helyzetben; mi ezek hatása a vállalati eredményre; hogyan ismerjék fel versenytársaik törekvéseit; hogyan alakítsanak ki stratégiát; mikor és hogyan módosítsák ezt. Megismerték a döntési helyzetek típusait, s megtudták, hogyan lehet hatékonyan csoportosan dönteni.

Az Üzleti Szimulációs Versenyre összesen 6 középiskolából 42 diák jelentkezett. Két-két csapat képviselte a veszprémi Lovassy László Gimnáziumot és a szombathelyi Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégiumot. Érkezett csapat a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolából, a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumból, a Budapesti Arany János Általános Iskola és Gimnáziumból és a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolából.

A verseny két csoportban zajlott. Az egyik csoport nyertese a szombathelyi Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium csapata, melynek tagjai Baumgartner Edina, Gálik Dalma, Rónai Ildikó, Simonits Dóra, Tóth Klaudia és Velky Mirtill. A másik csoportban az első helyezést a pécsi PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola csapata érte el, melynek tagjai Gáspár Levente, Szabadkai Bence, Szarka Bence és Wéber János. Különdíjban részesült a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola csapata, melynek tagjai Dobosi Henriett, Fritz Lilla, Gombás Viktória, Somogyi Erik, Szabó Zoltán és Székely Nikoletta.

A vállalatvezetés gyakorlata kihívásokat rejt magában, melynek során döntések sorát kell meghozni. A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán a diákok lehetőséget kapnak ezen kihívásokkal megismerkedni az Üzleti Szimuláció (Business Simulation) című tantárgy keretében, melyen az Üzleti Szimulációs Verseny alapul. A Kar több száz hallgatója sajátította már el a tantárgy keretében szerzett ismereteket, közülük több sikeres cégvezető került ki.

A játékot a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi kapcsolatai révén a világ számos részén játszották (pl. USA, Mexikó, Németország), valamint részt vettek benne az itt tanuló külföldi hallgatók is.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény