FőoldalÜzletBosch magyarországi árbevétele: 719 Md forint
2014. május 26., hétfő ::

Bosch magyarországi árbevétele: 719 Md forint

A Bosch 2013-ban 15 százalékkal növelte teljes magyarországi árbevételét, beleszámítva a saját és résztulajdonú vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységet is

Javier González Pareja, a magyarországi cégcsoport vezetője sajtótájékoztatóján kiemelte: Magyarország a Bosch számára fontos gyártási és fejlesztési helyszín. A magyar piacon realizált forgalom tavaly több mint 20 százalékkal emelkedett, elérte a 161 milliárd forintot. A cégcsoport 2013-ban 19 milliárd forintot költött kutatás-fejlesztésre az országban, 11 százalékkal többet mint 2012-ben, az elmúlt 5 évben pedig megduplázta a magyarországi k+f-re fordított összeget. Magyarországon 1200 munkatársuk dolgozik a k+f területén. Ők immár három fejlesztési központban tevékenykednek: a budapesti autóipari és a miskolci kéziszerszám fejlesztési központ után idén adták át az új indítómotor és generátor fejlesztési központot Miskolcon.

Pareja elmondta, hogy az idei év is jól indult a Bosch számára, az első négy hónapban már több mint 10 százalékos árbevétel-emelkedést könyveltek el. A Bosch tavaly 700 új munkahelyet teremtett Magyarországon, így közvetlenül már 8900 embernek biztosít munkát. Kifejtette továbbá, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb Bosch beruházása a cég új, budapesti központi bázisának felépítése. Az első ütemet szintén tavaly adták át, a második ütemet pedig a tervek szerint 2015-ben fejezik be; ekkorra a beruházás értéke eléri a 30 milliárd forintot. Hatvanban a Robert Bosch Elektronika Kft. gyára tavaly új irodaépülettel bővült, így az egész gyár területe meghaladja a 92 ezer négyzetmétert. A Bosch ezenkívül a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. kéziszerszám, és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. autóipari gyárában bővítette gyártókapacitását és új gyártósorokat helyezett üzembe.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett; a Boschnak jelenleg 9 leányvállalata van Magyarországon. (MTI)

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény