FőoldalÜzletTehetségtámogatás a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen
2014. május 22., csütörtök ::

Tehetségtámogatás a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

A Pázmány Péter Katolikus egyetemen befejeződött a TÁMOP-4.2.2/B-1062-2010-0014 számú, „Tehetségtámogatás a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kilenc tudományágában" című projekt, amelynek átfogó és általános célja a tehetségtámogatás feltételeinek biztosítása, a minőségi tudományos utánpótlás-nevelés fejlesztése volt. A két éves időtartamra tervezett projekt legfontosabb küldetése az volt, hogy lehetőséget adjon a doktoranduszok, valamint a tehetséges graduális hallgatók számára is, hogy kutatási eredményeiket publikálják, különböző tudományos konferenciára eljussanak, összemérhessék magukat hasonló témában kutató külföldi hallgatókkal, szakmai ismeretségeket kössenek, és személyes tapasztalatok útján belekóstolhassanak a nemzetközi tudományos életbe

Az általános célokhoz kapcsolódva, a projekt tevékenysége arra irányult, hogy az Egyetem tudományos műhelyeiben magas színvonalú képzési, tehetségsegítő programokkal szolgálja a hallgatók szakmai kibontakozását. A közvetlen célok elérése a megvalósult programok, képzések, tanulmányutak, beszerzések révén, kibővítette az egyetemi hallgatók és doktoranduszok lehetőségeit képességeik fejlesztésére, a tudományos karrierre, a kutatói pályára való felkészülés terén.

Az összesen 161 részfeladatot tartalmazó projekt támogatási összege 314.500.000 Ft volt, amelyből a PPKE konzorciumi partnere, a JSZNT Egyetemi Szakkollégium 10.045.438 Ft támogatásban részesült.

A projekt tevékenységeiben a PPKE négy Karának hat Doktori Iskolája és három Tudományos Diákköri szervezete, valamint a konzorciumi partner JSZNT Szakkollégium vett részt. A támogatás nagy segítséget jelentett abban, hogy a Doktori Iskolákban folyó kutatások megerősödhettek, külföldi és belföldi szakmai kapcsolatok kiteljesedhettek. Segítette a mesterszakos hallgatók bevonását a kutatásba, de lehetővé tette a fokozatukat már megszerzettek együtt tartását, témájuk továbbvitelét is. Mindezek nagymértékben javítják a fiatalok elhelyezkedési, pályázási esélyeit.

A projekt keretében számos nemzetközi és hazai konferencia, neves külföldi előadók által megtartott workshop, nyári egyetem és egyéb, a hallgatók képességeinek kibontakoztatását segítő foglalkozás megrendezésére nyílt lehetőség. A támogatás tudományos kiadványok megjelentetésére, tanulmányutak szervezésére, nemzetközi kapcsolatok kiépítésére is módot adott, amellett, hogy tudományos irodalom beszerzése és nagy, nemzetközi tudományos adatbankokhoz való hozzáférés biztosítása is szerepelt a részfeladatok között.

Az Új Széchenyi Terv támogatásával a projekt olyan programok megvalósítására adott módot, amelyek nemcsak az egyetem jelenlegi doktorjelöltjeinek és graduális hallgatóinak tették lehetővé képességeik magasabb szintű kibontakoztatását, hanem a kialakított tehetségtámogató módszerek további alkalmazása révén az elkövetkező évek hallgatóságának tehetségfejlesztésében is nagy szerepet kapnak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény