FőoldalÜzletLED-re váltanak az SOS Gyermekfalvak
2014. április 24., csütörtök ::

LED-re váltanak az SOS Gyermekfalvak

Az LG LED-es fényforrás adománycsomaggal segíti az SOS Gyermekfalvakat, hogy így csökkenthessék működési költségeiket. Az intézmény több mint 60 háztartásban — azaz közel 400 gyermek családjában — cserélheti ki hagyományos izzóit LG energiatakarékos LED-es fényforrásokra, amelyek áramfogyasztása mindössze egyötöde a hagyományos izzólámpákénak, vagyis mintegy 80%-os energiamegtakarítás érhető el a használatukkal

Az LG Electronics adományából az SOS Gyermekfalvak kecskeméti, battonyai és kőszegi otthonainak világításait korszerűsítik a nappalikban, konyhákban és közösségi terekben, tehát azokban a helyiségekben ahol a legtöbbet ég a villany.

„Az LG Electronics LED-es fényforrásai nem csak használatuk, de gyártásuk során is teljesen mentesek az egészségre káros anyagoktól, természetes fényt bocsátanak ki és nem utolsó sorban 80%-kal kevesebb energiát használnak fel, mint a hagyományos izzólámpák. Örömünkre szolgál, hogy az SOS Gyermekfalvaknak adományozhattuk a 135 darab LED fényforrást, amivel 60 család villanyszámláját tudjuk csökkenteni a következő tíz évben" — mondta el Jae Won Yu, az LG Electronics Magyar Kft. légkondicionáló és energetikai üzletágának vezetője.

A dél-koreai gyártó LED fényforrásainak kiemelkedő tulajdonsága, hogy a 60 W-os izzók helyettesítésére alkalmasak ugyanakkora fényleadással, csupán 12,8 W energiafelhasználás mellett. Így ezek a fényforrások 80%-os energiamegtakarítást képesek elérni, ráadásul egészségbarát és természetes fényt bocsátanak ki, mellőzve a káros ultraibolya-, és infravörös sugarakat, valamint a higany felhasználást. Ezen fényforrások 25 000 óra üzemidővel működnek, így az adományozott 135 darab fényforrás teljes üzemideje alatt várhatóan több mint 6 millió forint megtakarítást eredményez majd az SOS Gyermekfalvaknak, ami évente közel 400 000 forintnyi költségcsökkentés. A fényforrások a hosszú használati idejük végén is szinte azonos fényintenzitással, villódzás és vibrálás mentesen működnek.

„Az LG Electronics LED fényforrásai a három SOS Gyermekfalu összesen 60 családja fogja használni azokban a helyiségekben ahol hosszú ideig van szükség villanyfényre, mint a nappalikban, konyhákban és közösségi helyiségekben. Reményeink szerint az adomány rövid időn belül megmutatkozik majd a villanyszámlán is, kézzelfogható segítséget nyújtva a fenntartási költségeink csökkentésében" — tette hozzá Andri Diána, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

Az LG Electronics légkondicionáló és energetikai megoldások divízió vezetője Jae Won Yu 2014. április 23-án adta át a 135 darab LED fényforrást az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatójának, Andri Diánának.

Az LG honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény