FőoldalÜzletVectron mozdonyokat vesz az ELL
2014. április 07., hétfő ::

Vectron mozdonyokat vesz az ELL

50 Vectron mozdony leszállításáról írt alá keretszerződést a vasúti szerelvé-nyek bérbeadásával foglalkozó European Locomotive Leasing táraság és a Siemens. A mozdonyok szállítását a német vállalat azonnal megkezdi, az utol-só Vectronokat 2016-ig adják át

A csúcstechnológiás Siemens mozdonyok az MRCE lízingcég tavalyi, 15 mozdonyra szóló beszerzéséhez hasonlóan a Németország – Ausztria – Magyarország viszonylaton közlekednek majd. A mozdonyok magyarországi üzemeltetéséhez szükséges üzembehelyezési engedélyeket a Siemens Zrt. szerzi be a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól.

A 6400 kW összteljesítményű, akár 160 km/h-s csúcssebességre is képes mozdonyokkal az ELL növekvő, személy- és teherszállítást egyaránt végző ügyfélkörének megfelelő kiszolgálására törekszik. „A modern és sokoldalú Vectron mozdonyok különösen jól viszonyulnak az európai piachoz és bérlőink körében is népszerűek. Ezt erősíti, hogy a mozdonyok felszereltek az egységes európai vonatbefolyásolási rendszer (ETCS) használatához szükséges eszközökkel, mely alkalmassá teszi őket mind a belföldi, mind a határon átlépő forgalomban való közlekedésre" – mond-ta Christoph Katzensteiner, az ELL vezérigazgatója.

A megrendelés váltóáramú (AC), illetve váltó- és egyenáramú (AC és DC) mozdonyokra szól. A váltóáramú mozdonyok Ausztria – Németország – Magyarország viszonylatban fognak közlekedni, a több áramrendszerű mozdony az előbbiek mellett a lengyel, a cseh és a szlovák síneken is. A mozdonyok az ETCS rendszer mellett további vonatbefolyásolási rendszerek használatára is alkalmasak.
„Együttműködésünk az ELL-lel a Vectron mozdonycsalád kiválóságát és flexibilitását demonstrálja. A Vectron rugalmas kialakításával megfelel a legkülönbözőbb igényeknek, határon átlépő képességével pedig a világ bármely területén forgalomba állítható" – nyilatkozta Michael Reichle, a Siemens Mozdonyok és Alkatrészek üzletágának vezetője.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény