FőoldalÜzletÚjra profitot termelt 2013-ban a kínai ZTE
2014. április 01., kedd ::

Újra profitot termelt 2013-ban a kínai ZTE

Az MTI híre szerint a korábbi veszteségek után újra nyereséges volt profitot hozott a 2013-as év a Magyarországon is jelen lévő kínai ZTE telekommunikációs óriáscégnek

A kínai Cajcsing gazdasági és pénzügyi napilap pénteken cég tőzsdei jelentése szerint a 2012-es 2,84 milliárd jüanos (105 milliárd forint) veszteség után tavaly a ZTE 1,36 milliárd jüanos (50 milliárd forint) nyereséget tudott elkönyvelni. Az adatokból kiderül, hogy a bevétele 2013 során 11 százalékos erősödéssel 75,6 milliárd jüant (2,8 ezer milliárd forint) tett ki.

A telekommunikációs óriáscég, amely egyben a világ negyedik legnagyobb mobiltelefon-gyártója is, a negyedik generációs (4G) mobiltechnológia Kínában való terjedésének, szigorúbb pénzügyi menedzsmentjének és nagy külföldi partnerekkel - így többek közt a Microsofttal vagy az Intellel - megkötött, okostelefonok fejlesztésére vonatkozó megállapodásoknak tudja be a jó teljesítményt. A vállalat mindenek előtt a fejlődő országok - Kína mellett Oroszország és Brazília - piacán tudott erősödni, innen származik mobileszközei utáni bevételének csaknem 70 százaléka. A cég januárban úgy fogalmazott: célja az erősítés az amerikai mobiltelefon-piacon, ahol részesedését a tavalyi 6 százalékról 2017-re 10 százalékra növelné.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény