FőoldalÜzletTovább tolódik a Nokia mobilrészlegének felvásárlása
2014. március 26., szerda ::

Tovább tolódik a Nokia mobilrészlegének felvásárlása

Még mindig nem érkezett meg az összes szükséges jóváhagyás az érintett hatóságoktól az 5,5 milliárd eurós mobil üzletág beolvadásához a Microsoftba

Bár a Nokia részvényesek már régen rábólintottak az ügyletre, most már bizonyos, hogy nem tud április előtt pecsét kerülni a Microsoft tavaly szeptemberben tető alá hozott felvásárlására. A hírt a Nokia jelentette be, azzal a kommentárral, hogy egyes ázsiai versenyhivatali jóváhagyások hiánya miatt kell a tervezettnél hosszabb átfutásra számítani. A cég nem nevezett meg konkrét országot, de a híresztelések szerint a késlekedők között lehet az igen fontos kínai régió.

Néhány héttel ezelőtt arról cikkeztek, hogy a Google és a Samsung a kínai hatóságokat arra kérte, figyeljenek oda, nehogy a tervezett egyesülés a licencdíjak emelésével járjon. A finn cégnél ugyanis számos szabadalmi jog marad, így az ezekből nyerhető összeg kritikus lehet a Nokia jövőjét illetően. Szakértők szerint a jóváhagyás elhúzódása azt mutatja, hogy a Nokiának valószínűleg további engedményeket kell tenni az ügy lezárásához.

A finn gyártó ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a múlt heti hírnek, miszerint az indiai adóhatóság 414 millió dolláros adótartozást állapított meg egy ottani gyár miatt, egyáltalán nincs köze a csúszáshoz. Az indiai versenyhivatal amúgy már áldását adta az egyesülésre, mint ahogy a két legfontosabb szereplő, az Európai Bizottság és az USA igazságügyi minisztériuma is. A Csennai területén található üzem azonban elképzelhető, hogy ideiglenesen nem kerül át a Microsofthoz, amennyiben addig nem sikerül tisztázni az indiai hatóságokkal a követelés jogosságát. Ami a fogadócéget illeti: a Microsoftnál megerősítették, hogy természetesen továbbra is elkötelezettek az ügylet lezárása mellett.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény