FőoldalÜzletÚj GE gyárral bővül iparunk Fóton
2014. március 18., kedd ::

Új GE gyárral bővül iparunk Fóton

A GE felavatta új Oil & Gas létesítményét Fóton. A vállalat fóti üzeme új üzemcsarnokkal és irodaépülettel bővült, amelynek köszönhetően több mint 100 új munkahely jön létre

A General Electric március 14-én megnyitotta Oil & Gas üzletága fóti üzemének új, 8000 m2 alapterületű üzemcsarnokát, valamint a hozzá tartozó 3000 m2-es irodaépületet. A befektetéssel csúcsszínvonalat képviselő gyártóbázis épült gáz- és gőzturbinás villamoserőművek központi vezérlő egységei (UCP) számára. A bővítés több mint 100 új munkahelyet teremt, ebből 40 mérnöki pozíció, amivel az üzletág nyolcvan százalékkal növeli meg a jelenlegi fóti munkatársak számát.

A fóti beruházás egy újabb lépés a GE és Magyarország együttműködésének megerősítésében, ami tovább javítja az ország versenyképességét és új munkahelyeket hoz létre. A cég az idei évben már második alkalommal avat fel új létesítményt a GE budapesti Globális Üzleti Szolgáltató Központjának megnyitóját követően. A fóti üzemben megvalósított gyártóbázis helyi és világszintű kapacitásbővítést jelent, amivel a GE az egyre növekvő piaci igényeknek kíván megfelelni. Az új fóti üzemcsarnokban gyártott termékeket az üzletág világszerte forgalmazza.

A megnyitón Davide Marrani, a GE Oil & Gas üzletág gyártásért felelős globális vezetője méltatta. Emlékeztetett, hogy 8 hónappal ezelőtt vettünk részt az alapkő lerakásán, amelyről lapunk hasábjain beszámoltunk, ma pedig a termelő üzemet avatjuk, amely az építésen és felszerelésen túl már a minősítő tanúsítványt is megszerezte. „Büszkén nyitjuk meg az új gyáregységünket, aminek segítségével továbbra is világszerte meg tudunk felelni ügyfeleink egyre növekvő elvárásainak és tovább erősíthetjük a GE jelenlétét a magyarországi olaj- és gázszektorban. A beruházás a terveknek megfelelően, a 2013. júliusi bejelentéstől számított 8 hónap alatt megvalósult. Az összesen 11000 m2-et lefedő üzemcsarnok és irodaépület kimagaslóan tehetséges és motivált dolgozóink munkahelye lesz." – mondta beszédében.

Az országos jelentőségű eseményen részt vett Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. Beszédében méltatta azt a 2010-es helyes döntést, amikor a válság utáni siránkozás és visszafogottság helyett a fejlesztést választottuk, ma nem tartanánk itt. Kiemelte a GE vezető szerepét a magyarországi külföldi nagyvállalatok között, amely a gyártóipar mellett fejlesztő intézeteket, és bankot is üzemeltet. „Azzal, hogy a világpiacvezető GE Magyarországon gyártja erőművi vezérlő egységeit, a magyar mérnöki szaktudás jelentősen hozzájárul a világ energiabiztonságához." – hangsúlyozta beszédében. Helyes kormánydöntés volt, hogy a 42 nagyvállalattal kötött stratégiai szerződésekben az elsők között szerepelt a GE, amely a gazdaság jelentős mozgatórugója, számos magyar kkv beszállítói szerződése révén.

Az új üzemben gyártott UCP olyan vezérlő panel, melyet olaj- és gázipari létesítmények energiaellátására, illetve gáztranzit vezetékek nyomásfokozó kompresszor állomásainál alkalmaznak. A felhasználó a rendszer segítségével prediktív karbantartási rendszert üzemeltethet, mely növeli az adott berendezés rendelkezésre állását, csökkenti az esetleges üzemkieséshez vezető váratlan meghibásodás lehetőségét és nem utolsó sorban biztonságos üzemeltetést biztosít.

A helyi szakmai tudást és tapasztalatot már most is kiaknázó új fóti üzem a bővítéssel fokozza hatékonyságát és erősíti a vállalat piaci pozícióit. A GE Oil & Gas üzletág érzékelő rendszerek és eszközök tervezésével és gyártásával foglalkozik fóti telephelyén.

Több mint 12 500 munkatársával jelenleg a GE a legnagyobb amerikai befektető. Magyarországon a cég 12 gyárat, valamint 3 regionális üzleti központot és 3 kutatás-fejlesztési részleget működtet.

A GE honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény