FőoldalÜzletTanévnyitó külföldi hallgatóknak az Óbudai Egyetemen
2014. február 13., csütörtök ::

Tanévnyitó külföldi hallgatóknak az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem 2014. február 7-én tanévnyitó ünnepséget rendezett a 2013/14-es tanévet keresztfélévben megkezdő külföldi hallgatói részére. A tanévnyitó ünnepségen azok a hallgatók vettek részt, akik tanulmányaikat angol nyelven, távol a hazájuktól kezdték el az intézmény négy különböző karán

A közel 50 fős létszámot leginkább a brazil állam által támogatott Tudomány Határok nélkül program hallgatói alkották. A brazil állam a tavalyi évtől kezdve közel 100 ezer fiatal képzését támogatja a világ 27 országában, köztük hazánkban is. Az idei év februárjában mintegy ezer hallgató érkezett Magyarországra, köztük az Óbudai Egyetemre is. A hallgatók egy nyelvi felkészítő kurzust követően szakmai alaptanulmányokat folytatnak az intézményben. Négy különböző BSc képzés közül választhattak: Mechatronikai mérnök, Ipari termék és formatervező, Informatikus, illetve Villamosmérnök.

A tanévnyitó ünnepséget megtisztelte a Brazil Szövetségi Köztársaság képviseletében Valter Pecly Moreira, Brazília magyarországi nagykövete, aki pár szóban üdvözölte a hallgatókat angolul, illetve saját anyanyelvükön. A Magyar Rektori Konferencia Külügyi Bizottságának képviseletében a Balogh Fanni Kitty köszöntötte a hallgatókat, aki Dubéczi Zoltán főtitkár úrral egyetemben a "Tudomány Határok Nélkül" program fő szervezője.

Az egyetem képviseletében Dr. Fodor János és Dr. Réger Mihály rektorhelyettesek, Dr. Solti Péter az egyetem főtitkára, Dr. Gáti József az egyetem kancellárja, Kártyás Gyula oktatási főigazgató, az egyetem Hallgatói Önkormányzata, valamint a karok dékánhelyettesei tisztelték meg a hallgatókat jelenlétükkel.

Az Óbudai Egyetem részéről Dr. Fodor János általános rektorhelyettes köszöntötte a hallgatókat. Beszédében kifejtette, hogy az egyetem egyik fő stratégiai irányvonala a nemzetközi hallgatók fogadása, hisz a kialakuló szakmai kapcsolatok viszik előre a tudományt, amely hasznos mind a magyar, mind a külföldi hallgatóknak. Ezen felül kiemelte, öröm ez a kerületnek – Óbudának – is, mind kulturális, mind idegenforgalmi szempontból.

A hallgatói fogadalomtétel után brazil és magyar hallgatói köszöntők következtek, amelyeket egy-egy saját nemzeti zeneszám követett. Az eseményen került átadásra a nyelvi kurzust kiválóan teljesítő hallgatók elismerése is, melyet Dr. Réger Mihály tudományos rektorhelyettes adott át.

Az esemény mérföldkő az egyetem életében, hisz ilyen magas létszámban most vesznek részt először külföldi hallgatók az alapképzéseken. A program és egyéb nemzetközi képzések folytatódni fognak mind MSc, mind doktori (PhD) szinteken.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény