FőoldalÜzletMicrosoft: Bill Gates lemondott, Satya Nadella lesz az új vezérigazgató
2014. február 06., csütörtök ::

Microsoft: Bill Gates lemondott, Satya Nadella lesz az új vezérigazgató

A Microsoft bejelentette, hogy Bill Gates, a cég egyik alapítója lemond elnöki tisztségéről, mostantól technológiai tanácsadó lesz a vállalatnál. Megnevezték a Microsoft új vezérigazgatóját is: a technológiai óriás vezetését Satya Nadella veszi át Steve Ballmertől

Az indiai származású Nadella 46 éves és 22 éve dolgozik a Microsoftnál. Pályafutása alatt több munkakört is betöltött már a vállalatnál. A vezérigazgatói állás előtt a cég felhőalapú szolgáltatásokat nyújtó üzletágánál volt vezető pozícióban, ide 2013 júliusában nevezték ki. Nadella fiatalként Indiában kezdte meg egyetemi tanulmányait, ahol villamosmérnöki BA diplomát szerzett. A mesterképzést már az Egyesült Államokban végezte el, számítástechnikai szakon a wisconsini egyetemen, majd MBA képesítést szerzett a chicagói egyetemen.

A Bernstein Research egyik elemzője, Mark Moerdler szerint Satya Nadella igazi vállalkozó alkat. A Microsoft a felhőalapú és előfizetéses rendszerben működő szolgáltatások felé kezdett elmozdulni, és mivel ez Satya egyik szakterülete, ezért jó választás vezérigazgatónak. Az FBR Capital Market elemzője, Daniel Ives viszont azt emelte ki, hogy a befektetők és az elemzők közül többen is azt várták, hogy nem a cégen belül találják meg Steve Ballmer utódját. Sokan vérfrissítést vártak a Microsofttól, mert attól tartanak, hogy csak így lehet megújítani a céget.

A Microsoftot történetében Satya Nadella lesz a harmadik vezérigazgató. A keddi amerikai tőzsdenyitás után a Microsoft részvényárfolyama pár percig csökkent, majd emelkedni kezdett. Negyedórával a nyitás után a Microsoft részvények árfolyama 0,89 százalékos erősödéssel 36,81 dollárra nőtt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény