FőoldalÜzletEgyüttműködési megállapodás a Központi Statisztikai Hivatal és a Pannon Egyetem között
2014. január 16., csütörtök ::

Együttműködési megállapodás a Központi Statisztikai Hivatal és a Pannon Egyetem között

Az együttműködés célja, hogy a két intézmény elméleti és gyakorlati tudásbázisát, valamint kapcsolatrendszerüket közös szakmai céljaik – az egyetem hallgatóinak gyakorlati tapasztalatszerzése és munkaerő-piaci bekapcsolódásának segítése, a vállalati/közszféra szakember utánpótlása, a szellemi kapacitások hasznosítása – érdekében együttesen mozgósítsa

dr. Friedler Ferenc rektor és dr. Vukovich Gabriella elnök. Fotó: Szabó László, Pannon Egyetem
Dr. Vukovich Gabriella, a KSH elnöke kiemelte, a szervezet tevékenységében nagy súlya van a kutatásoknak, amelyek sokféle együttműködést igényelnek. A statisztikai kultúra terjesztését kiemelten fontos feladatuknak tekintik, nagy figyelmet fordítanak az egyetemekre, hangsúlyozta az elnök. A Pannon Egyetemmel oktatás, kutatás és fejlesztések területén is együttműködnek majd.

A Pannon Egyetem fő feladatának tekinti, hogy hallgatóit sikeres szakmai pályára készítse fel, ehhez kiemelten fontosnak tartják többek között a gyakorlati, naprakész ismeretek átadását. A jó döntéshez elemzések szükségesek, megfelelő eszközök, és így tudunk megfelelő irányba haladnihangsúlyozta Dr. Friedler Ferenc rektor. Kiemelte, hogy a hosszú távú együttműködés jellemző működésükre minden területen.

Az együttműködés mindkét intézmény szakmai munkáját erősíti az oktatás, kutatás és innováció területén egyaránt, hangsúlyozták a vezetők. A tervek szerint közös kutatásokat, illetve módszertani fejlesztéseket végeznek, kutatóműhelyeket hoznak létre, az eredményeket pedig hazai és nemzetközi pályázatokon és szakmai rendezvényeken is hasznosítják majd. Az oktatásban és kutatásban egyaránt felhasználják a KSH adatbázisait a szakmai háttértevékenységhez. Az oktatás területén együttműködnek szakdolgozatok, TDK dolgozatok, előadások és gyakorlati statisztikai tevékenység bemutatásában, gyakornoki programokban, ezzel is segítve az egyetem hallgatóinak valamint a KSH munkatársainak szakmai előmenetelét.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény