FőoldalÜzletEgyesül az Avago és az LSI
2013. december 27., péntek ::

Egyesül az Avago és az LSI

Az előbbi kommunikációs kompetenciáját vonja össze az utóbbi tárolós megoldásaival. Az összevont cég hatékonyabb versenyző lehet az átalakuló adatközponti piacon

Az elsősorban tárolómegoldásokban utazó LSI és a kommunikációs lapkákat gyártó Avago kombinációja erős portfólióval rendelkezik majd nagyvállalati lapkák piacán, együtt hatékonyabban tudják kihasználni az átrendeződő adatközponti és mobilkommunikációs piacok nyújtotta lehetőségeket - állítja a két cég közleménye. A felvásárlást az Avago nagyrészt banki hitelből finanszírozza, emellett a Silver Lake Partners egymilliárd dollár értékben szerzett részesedést a megszülető cégben.

A most bejelentett, nagyértékű felvásárlással az Avago megszilárdítja pozícióját a vállalati technológiák piacán, az LSI szellemi tulajdona, gyártási és fejlesztési kapacitásai, valamint termékportfóliója jól kiegészíti az Avago meglévő kínálatát. Ahogy az Avago, az LSI sem végtermékek gyártásra fókuszált, a cég változatos lapkákat (jelfeldolgozókat, vezérlőket), valamint ezek működéséhez kapcsolódó szoftvereket készített, amelyeket mások implementáltak termékeikben. Az Avago kevésbé ismert a végfelhasználók számára, a félvezető-gyártó azonban fontos szereplője a piacnak, analóg, analóg-digitális processzorokat, valamint optoelektronikai alkatrészeket, optikai hálózati adaptereket gyárt. A gyártó termékei mobileszközökben is megtalálhatóak, az AnandTech szerint például az Avago duplexer modulja és jelerősítője dolgozik az iPhone-ok rádiós egységében is.

A különböző SSD-hez kapcsolódó technológiákban utazó cégek igen kelendőnek bizonyultak az elmúlt időszakban. A Western Digital három céget is felvásárolt: sTec, Virident és Velobit, Ez a hármas lesz az alapja a WD-féle SSD-üzletágnak. A SanDisk a SMART-ot vette meg, a Toshiba pedig a csődbe jutott OCZ-t vette át. Egy évvel ezelőtt a Samsung jelentette be, hogy megvásárolta az NVELO Dataplexet, amely SSD-alapú cachelési technológiát fejleszt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény