FőoldalÜzletA Windows 7 a legnépszerűbb operációs rendszer a régióban
2013. december 11., szerda ::

A Windows 7 a legnépszerűbb operációs rendszer a régióban

Bár egyre népszerűbb a Windows 8, egyelőre a Windows 7 a nyerő - egyedül Szlovákiában esett vissza a piaci részesedése. A Vista és XP népszerűsége csökken, - mutatják a Gemius 2013. októberi adatai

A Gemius elemezte a weboldalak Microsoft rendszerekkel generált számítógépes forgalmát. Az eredmények összehasonlítására Magyarország mellett a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Szlovákiában, Észtországban, Lettországban és Litvániában került sor. Kiderült, hogy a Windows 8 feltörőben van az egyes országokban, a legmagasabb népszerűséget Lengyelországban, Észtországban és a Cseh Köztársaságban érte el. 2013 októberére ez az operációs rendszer volt telepítetve az internetezők számítógépeinek mintegy 6 százalékára a felsorolt országokban.

Továbbra is a Windows 7 az első számú választás az internet felhasználók számára. Az operációs rendszer egyik utolsó előtti változata még mindig igen népszerű. E tekintetben Szlovákia az egyetlen kivételével a környező országok közül. Itt volt a legalacsonyabb a Windows 7–tel futó számítógépeken generált internet forgalom aránya, valamivel kevesebb, mint 42 százalék 2013. októberében.

Eközben a Vista és az XP forgalom aránya fokozatosan csökken a vizsgált országokban. A Vista legnagyobb csökkenése is Szlovákiában tapasztalható. Több mint 36 százalékkal kevesebb, mint 2012 szeptemberében. Az XP népszerűsége is csökkent az egész vizsgált térségben. A Windows XP-t leggyorsabban elhagyó internet felhasználók Szlovákiában, Litvániában és Észtországban vannak. Ezekben az országokban, 2013. októberben a Windows XP-t futtató számítógépek aránya az internetes forgalom egyharmada volt, ami kevesebb az előző évben mérthez képest.

Az adatok a Gemius internetes oldalak forgalmának méréséből származnak (gemiusTraffic).

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény