FőoldalÜzletA világ 100 leginnovatívabb cége között az ABB
2013. november 13., szerda ::

A világ 100 leginnovatívabb cége között az ABB

A Thomson Reuters üzleti hírszolgáltató a világ legjelentősebb innovációs cégei közé sorolta az ABB piacvezető energetikai és automatizálási cégcsoportot a „Top 100 Global Innovators" elnevezésű listáján. Az ABB az innováció ösztönzése, kereskedelmi hasznosítása és a szellemi tulajdon védelme iránti elkötelezettségéért részesült az elismerésben

Ezt az elismerést világszerte azok a vállalatok érdemlik ki, amelyek kiemelkedően elkötelezettek a globális innováció, az új ötletek védelme és a találmányok kereskedelmi hasznosítása iránt.

"Ez az elismerés komolyan megerősít bennünket azon célkitűzésünkben, hogy innovatív megoldásokat fejlesszünk ki az automatizálás, az energiahatékonyság és az energiahálózatok területén." – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB cégcsoport vezérigazgatója.

Az elmúlt évben az ABB több, az innováció területén mérföldkőnek számító újítást jelentett be. Ezek között található az integrált energiaszabályzási funkciókkal kombinált kisfeszültségű megszakító, az egyenáramú gyorstöltő elektromos autókhoz, az elektromos buszok gyorstöltői, valamint a hibrid nagyfeszültségű egyenáramú megszakító kifejlesztése.

Az ABB azt követően érdemelte ki a Thomson Reuters elismerését, hogy idén az Európai Szabadalmi Hivatal előkelő listájára került, amelyen Európa 50 legtöbb szabadalmat beterjesztő cége szerepel, valamint az MIT Technology Review magazin is a világ 50 vezető innovációs cége közé sorolta.

Az ABB 2012-ben több mint 1,2 milliárd dollárt fordított K+F tevékenységekre. A cégcsoport mintegy 8.000 technológus mérnököt alkalmaz a világ több mint 20 országában.

Az ABB a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató és az ipari ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 150.000 alkalmazottat foglalkoztat.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény