FőoldalÜzletEseménydús üzleti évet zárt a Siemens
2013. november 12., kedd ::

Eseménydús üzleti évet zárt a Siemens

Teljesítette a Siemens AG a 2013. szeptember 30-val végződő pénzügyi évre vo-natkozó – előzőleg korrigált – célszámait, ami elsősorban a vállalat jó negyedik ne-gyedéves teljesítményének köszönhető. Éves szinten a megrendelések száma 10%-kal 82,4 milliárd euróra nőtt, míg a bevételek a nehéz piaci környezet hatására kismértékben, 1%-kal 75,9 milliárd euróra csökkentek

A szektorok együttes nyeresége az előző évi 7,3 milliárd euróval szemben csak 5,8 milliárd eurót tett ki, ugyanakkor itt figyelembe kell venni, hogy az előző pénzügyi évben indított, a vállalati hatékonyságnövelést célzó Siemens 2014 program idei éves költsége 1,3 milliárd euró volt. A társaság korábbi bejelentése alapján a folyta-tódó tevékenységeknél alkalmazottak száma éves szinten változatlanul 362 ezer fő.

„A negyedik negyedévvel eseménydús évet zártunk a 2013. pénzügyi évben. Előre-tekintve a jövedelmezőségünk javítását célzó intézkedésekre koncentrálunk, ame-lyeket szigorúan és körültekintően hajtunk végre. A régiók átszervezésével megtet-tük az első stratégiai lépéseket." – mondta el Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója.

A Siemens a 2014. pénzügyi évben is számít piaci kihívásokra, fellendülést csupán annak vége felé várnak. A várakozások szerint a megrendelések értéke meghaladja majd az árbevételt. A cég a 2014. pénzügyi évben az 5,08 eurós egy részvényre eső jövedelem legalább 15%-os növekedésére számít.

A 2013. pénzügyi év eredményei alapján a Felügyelő Bizottság és a Vezetői Bizott-ság részvényenkénti 3,00 euró összegű osztalékfizetést fog jóváhagyásra előter-jeszteni 2014-re. A Siemens a jövőben is 40-60 százalékos kifizetési arányra, vala-mint esetlegesen részvény visszavásárlásokra törekszik.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény