FőoldalÜzlet50 fős mobiljavító részleget nyit nálunk a ZTE
2013. szeptember 25., szerda ::

50 fős mobiljavító részleget nyit nálunk a ZTE

A cég egyelőre elég szerény, egymillió eurós kezdeti beruházással indít szervizközpontot Magyarországon. A lépést a ceremónián résztvevő Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár európai jelentőségűnek nevezte

Mobilkészülék-javító európai szervizközpontot telepít Magyarországra a kínai ZTE telekommunikációs cég. A vállalat és a magyar kormányzat képviselői 2013. szeptember 24-én írták alá az együttműködési nyilatkozatot Budapesten. Csang Hsziaovei, a ZTE európai régiójának alelnöke elmondta: a jelenlegi beruházás egymillió eurót tesz ki, ám ezt három-öt éven belül 10 millióra tervezik bővíteni. Az alelnök dicsérte a hazai telekommunikációs infrastruktúrát, amely elmondása szerint felveszi a versenyt akár a francia, az angol, vagy a németországi szektorral. Hangsúlyozta: a cégnek nagy a magyar piaci részesedése, ezért vált szükségszerűvé egy mobilkészülék-javító központ létesítése. Megemlítette, hogy cége a kínai kormánytól minden évben 150 millió dollár támogatást kap, amelyből jut forrás Magyarországra is. Az alelnök egyben kiemelte: a ZTE hídszerepet kíván betölteni Magyarország és a kínai vállalatok között, amelyben ajánlják a távol-keleti vállalatoknak a magyarországi befektetési lehetőségeket.

Az első körben egymillió euróból megvalósuló beruházás még az idén 50 új munkahelyet teremthet. Az együttműködési nyilatkozatot Kerekes György, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal elnök-helyettese és Csang Hsziaovei írta alá.

A nyolcvanas években államilag támogatott űrkutatási program gyermekeként létrejött egy hi-tech cégcsoport. Ezen belül alapították meg 1985-ben a Zhongxing Telecommunication Equipment Corporationt, amit mára ZTE-ként ismerünk. 1997 óta jegyzik a céget a kínai tőzsdén, 2004 óta pedig Hong Kong tőzsdéjén is. Azóta folyamatosan terjeszkedik, és több kontinensen hoztak létre kutató-fejlesztő központokat, valamint kezdték meg a gyártást. Jelenleg ausztrál, német, amerikai és hong-kongi leányvállalatai vannak, valamint észak és dél amerikai, európai, afrikai kereskedelmi központjaik és oroszországi irodájuk. Mára a Huawei után Kína második legnagyobb távközlési cégévé vált, központja Shenzhenben van.

A ZTE 2005-ben nyitott képviseleti irodát Magyarországon, majd 2010-ben leányvállalatot hozott létre. 2012-ben regionális hálózati központtal és call-centerrel bővült. Ezen fejlesztésekkel 4,3 milliárd forint befektetést hozott Magyarországra a ZTE, amely már száznál több szakembert foglalkoztat Magyarországon.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény