FőoldalÜzletBejött a TéT a Nemzeti Innovációs Hivatalnak
2013. szeptember 25., szerda ::

Bejött a TéT a Nemzeti Innovációs Hivatalnak

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) sikeres Kínai-Magyar Tudományos és Technológiai (TéT) üzletember találkozót szervezett székházában, melyen ígéretes magyar projektek mutatkoztak be a hazai KFI eredmények iránt komoly érdeklődést mutató kínai partnereknek

Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) megbízott elnöke még 2013. június 3-án fogadta hivatalában a 24 milliós Sanghaji Önkormányzat Tudományos és Technológiai (TéT) Bizottságának (Science & Technology Commission of Shanghai Municipality - STCSM) delegációját, amely látogatás a 2013. április 25-i, Sanghajban megvalósult kapcsolatfelvétel folytatásaként jött létre. Mindkét találkozó hozzájárult a kétoldalú TéT kapcsolatok elmélyítéséhez és lehetőséget adott megismerni olyan kínai állami hivatalok és szakmai szervezetek, valamint nemzetközi szinten is meghatározó szerepet játszó vállalatok képviselőit, akik komoly érdeklődést mutatnak a magyar kutatás, fejlesztés és innováció eredményei iránt.
Mind a NIH, mind az STCSM vállalta, hogy saját eszközeikkel támogatják a közös ipari kutatást és fejlesztést, illetve elősegítik közös projektek megvalósulását a következő kiemelt ágazatokban: orvosi műszergyártás, gyógyszerfejlesztés, bio- és nanotechnológia, mezőgazdaság, élelmiszer-biztonság, környezetvédelem, illetve vízgazdálkodás és - tisztítás.
A fenti megbeszéléseken elindított együttműködési folyamat eredményeképpen a NIH sanghaji partnere, a Sanghaji Önkormányzati TéT Bizottság (STCSM) szakmai felügyelete alá tartozó - Sanghaji TéT Közvetítő Központ (SSTEC) kezdeményezésére a Nemzeti Innovációs Hivatal székházában 2013. szeptember 23-án üzletember-találkozó került megszervezésre.
Az eseményre kínai oldalról - összesen 22 fő - a Sanghaji Tudományos és Technológiai Transzfer Központ (SSTEC) és tagvállalatainak vezetői, továbbá a budapesti Kínai Nagykövetség képviselőjének részvételével került sor.
Az előzetes egyeztetéseket követően a kínai fél érdeklődésére tekintettel 5-5 db, az élettudományok, az ICT, az energetika, a víztisztítási technológiák és a környezetvédelem területén tevékenykedő magyar kis- és közepes vállalkozás, illetve kínai részről a felsorolt témákban KFI tevékenységet végző szervezet bemutatkozó előadására került sor.
A sanghaji delegáció vezetője összefoglalójában méltatta a magyar KFI tevékenységek magas színvonalát, valamint kiemelte, hogy a jövőben is nyitottak minden olyan kezdeményezésre, amely a kínai-magyar KFI együttműködést tovább mélyíti. A kínai résztvevők közül többen elmondták, hogy máris tervezik a következő találkozót a magyar partnerrel.
„A NIH tavaly elindította az Irány Kelet programját, felismerve, hogy a magyar kkv-szektor egyik nagy lehetősége Kína lehet. A program egyik célja, hogy a KFI-ben erős magyar vállalkozások kínai partnert találjanak és a hazai szellemi termékek hasznosulását elősegítsük" – hangsúlyozta Korányi László, a NIH megbízott elnöke.

A NIH honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény