FőoldalÜzletQ2: Javuló eredmények az ABB-nél
2013. július 29., hétfő ::

Q2: Javuló eredmények az ABB-nél

"Továbbra is érzékeljük a földrajzi és üzleti értelemben is kiegyensúlyozott portfoliónk eredményre gyakorolt kedvező hatását" - mondta el Joe Hogan, az ABB vezérigazgatója. "Számos fontos szektorban és régióban, köztük Kínában is sikerült növelnünk rendelésállományunkat, és bizakodásra ad okot, hogy a legtöbb termék üzletágunkban további folyamatos növekedést mutatott a megrendelések száma az év első negyedévéhez képest

"Mindemellett a jelentős nyitott megrendelés-állomány teljesítésével sikerült mind az árbevételt, mind az eredményt növelni, és folytattuk a költségcsökkentést is, hogy a bizonytalan piaci környezet ellenére fenntartsuk a nyereségességet."

"A Power Systems (energetikai rendszerek) tavaly év végén indult, a projektek gondosabb kiválasztását, illetve a magasabb nyereségességet célul kitűző stratégiai átszervezése miatt csökkent a megrendelések száma" - közölte Joe Hogan. "Ugyanakkor e szemléletváltásnak már meg is jelentek az első eredményei a divízió rendelés-állományának magasabb bruttó árrésében."

"A nagy projektekre vonatkozó döntéseknek a tartós globális makrogazdasági bizonytalanság miatti késedelme szintén befolyásolta a megrendeléseket ebben a negyedévben. Mindazonáltal a mögöttes keresleti tényezők stabilak, így az év első felében az újonnan beérkezett és egyúttal teljesítésre is került megrendelések aránya ("book-to-bill ratio")3 0,99 (illetve a Power Systems divízió nélkül 1,06) volt.

"Mindezeken felül a Thomas&Betts hozzájárulása az eredményekhez ismételten jónak mondható, az integrációban rejlő szinergiák kiaknázása az előzetes tervek szerint halad. Mindkét energetikai divízió stabil EBITDA marzsot ért el, és a szolgáltatási árbevételünk gyorsabban növekedett, mint a teljes organikus árbevétel" - tette hozzá Joe Hogan. "Javuló Net Promoter Score eredményünk pedig bizonyítja, hogy az ügyfél-elégedettség terén is egyre jobban teljesítünk.

"Az év hátralévő részére vonatkozó előrejelzésünk nem változott az első negyedév vége óta. A makrogazdasági mutatók egyre zavarosabb képet mutatnak, ami megnehezíti a megrendelések pontos előrejelzését, különösen a nagy projektek esetében. Mindazonáltal jelentős megrendelés-állományunk, még ha csak részlegesen is, de továbbra is képes lesz ellensúlyozni ezt a bizonytalanságot, miközben törekedni fogunk a költségek, az üzleti növekedés és az ügyfél-elégedettség javulásának kiegyensúlyozására. Meggyőződésünk, hogy üzleti és regionális kiegyensúlyozottságunk továbbra is számos nyereséges növekedési lehetőséget fog kínálni a számunkra."

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény