FőoldalÜzletA Videoton győri leányvállalata újabb partnerekre tett szert
2013. július 08., hétfő ::

A Videoton győri leányvállalata újabb partnerekre tett szert

A győri székhelyű VT Mechatronics Kft. betört az orvosi és energetikai piacokra is. A múlt év végén állapodott meg a tagvállalat a magyar tulajdonú Mediso Kft.-vel az „AnyScan" multimodalitású, képalkotó orvosi diagnosztikai berendezés SPECT részének komplett mechanikai és villamos összeszerelésében

Az AnyScan-nel egyszerre vizsgálhatók azok a kórképek, amelyek korábban több különálló készüléket igényeltek. A közel 1000 komponensből álló gépet a győri tagvállalat több mint 250 munkaóra ráfordítással állítja össze, amibe beletartozik a forgácsolt alkatrészek gyártása, az elektromechanikus részegységek összeállítása, valamint a berendezés emelt szintű összeszerelése, beszabályozása és tesztelése is. A rendszer végösszeszerelését, és ellenőrzését a Mediso Kft. végzi Budapesten, majd ezt követően a termékeket a világ számos országában értékesítik.

Szintén tavaly évvégén állapodott meg a VT Mechatronics Kft. a világ egyik vezető, kiemelt minőségű termékeket gyártó gépipari cégével, az ABB-vel – 17 különböző típusú forgácsolt alkatrész gyártásáról. A Videoton tagvállalat által megmunkált kisszériás, magas szintű precizitást igénylő alkatrészek nagyfeszültségű generátor megszakítókba épülnek be. A jelenleg szériagyártásban futó projekt termékeit Zürichbe szállítja a győri leányvállalat. Az eredményes audit után ráadásul a VT Mechatronics Kft. a svájci központú cég High Voltage Products divíziójának szintjén vált elfogadott beszállítóvá. A Videoton vállalatcsoport ezáltal a kisfeszültségű, valamint erős áramú területen több éve meglévő piaci jelenlét után a nagyfeszültségű termékek területére is belépett.

A cég stratégiáját tekintve a továbbiakban is elsősorban fő kompetenciájára, a kis sorozatban gyártott nagy komplexitású berendezések összeszerelésére, illetve az ehhez a tevékenységhez elengedhetetlenül szükséges, de a vevők számára önálló szolgáltatásként is nyújtott nagy komplexitású alkatrészek kis szériás forgácsolására fókuszál.

A győri leányvállalat – mely 2010 óta tagja a Videoton vállalatcsoportnak – 2013. január elsejétől lett hivatalosan VT Mechatronics Kft. (korábban STS Technology Kft.). Erre egyrészt azért volt szükség, hogy az új név egyértelműen kifejezze a vállalat fő tevékenységi körét, valamint a Videoton vállalatcsoporthoz való tartozását. A 80 fős tagvállalat elsősorban a félvezetőipar, azon belül a mikroelektronika területén tevékenykedik. A 2012-ben 2 milliárd forint árbevételt elérő cég fő tevékenységi köre nagypontosságú beültető gépek gyártása és komplex szerelése a mikrochip gyártóipar számára. Ezen kívül kis sorozatú, nagy komplexitású alkatrészek marásával és esztergálásával foglalkozik az energetikai ipar, a vasúti járműipar és az orvosi diagnosztizáló berendezések területén.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény